Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας: Στα 384.000 ευρώ το ενοίκιο για την Ψαρού στη Μύκονο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας: Στα 384.000 ευρώ το ενοίκιο για την Ψαρού στη Μύκονο

MYKONOSΗ παραλία της Ψαρούς στη Μύκονο έχει νοικιαστεί ολόκληρη για 384.000 ευρώ, αποκάλυψε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα.

Μέσα από δηλώσεις της στον Αθήνα 9.84, σχολιάζοντας τα χαμηλά ενοίκια με τα οποία νοικιάζονται παραλίες, όπως αυτές της Μυκόνου, η κ. Πέρκα απεκάλυψε πως τα έσοδα που θα εισπράξει το Δημόσιο από την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστης έκτασης αιγιαλού και παραλίας στην Ψαρού στη Μύκονο είναι 384.000 ευρώ για τρία χρόνια.

«Στη Ψαρού έχουμε τέσσερις συμβάσεις και τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου για τρία χρόνια ανέρχονται σε 384.000 ευρώ», ανέφερε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.

Όπως εξήγησε η ίδια, το τίμημα είναι μεν χαμηλό, ωστόσο δεν υπάρχουν εργαλεία για τον καθορισμό των τιμών, αφού αυτές έως σήμερα διαμορφώνονται με βάση συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας.

Όπως ανέφερε η γ.γ., το μίσθωμα στην Ψαρρού ήταν στα 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και αναπροσαρμόστηκε στα 80 ευρώ, παρά την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου το 2015 για την κατακόρυφη άνοδο του μισθώματος.

«Οι τιμές στη Μύκονο την τελευταία πενταετία ήταν έως 35 το τ.μ.. Τα 80 ευρώ θεωρήθηκε πως ήταν κατακόρυφη άνοδος», ανέφερε.

Η ίδια απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ξεκαθάρισε πως η τιμή στην Ψαρού δεν μπορούσε να καθοριστεί βάσει ηλεκτρονικής δημοπρασίας, καθώς η χρήση γίνεται από επιχειρήσεις που είναι επάνω στις παραλίες.
Ανακοίνωσε ωστόσο ότι το 2018 θα γίνουν παντού ηλεκτρονικές δημοπρασίες και από τη βάση που θα δημιουργηθεί θα καταστεί ευκολότερη η μίσθωση στις σωστές τιμές.

«Θα είμαι ευχαριστημένη όταν με αντικειμενικό τρόπο και διαφάνεια δίνουμε τις παραλίες στην τιμή που πρέπει», υπογράμμισε η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για την καταστρατήγηση των όρων της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων για την παραγόμενη στάθμη θορύβου, η οποία προβλέπει να μην ξεπερνάει τα 50 ντεσιμπέλ σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης έκτασης στη Μύκονο, η κ. Πέρκα ανέφερε: «Το σώμα που έχει την ευθύνη και επεμβαίνει άμεσα και το έκανε είναι η λιμενική αρχή, η οποία έχει κάνει τη δικογραφία, έχει πάει και αυτόφωρο, έχει επιβάλει και το πρόστιμο. Η σύμβαση αυτή έχει κάποιους όρους. Όταν οι όροι αυτοί παραβιάζονται, έχει το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα να ακυρώσει την σύμβαση. Αυτή η εξέταση θα γίνει και τέτοια φαινόμενα δεν θα συμβούν ξανά».

Ερωτηθείσα αν θα επιτραπεί η διεξαγωγή προγραμματισμένης εκδήλωση την 1η Σεπτεμβρίου, η κ. Πέρκα υπογράμμισε ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας δεν έχει τον τρόπο να μην την επιτρέψει. Όπως εξήγησε «σε τέτοιες περιπτώσεις , εμπλέκονται πολλά υπουργεία και πολλές υπηρεσίες. Ο καθένας στο κομμάτι του. Αυτό που σε εμάς αντιστοιχεί είναι οι όροι της σύμβασης, διότι εάν ,ας πούμε αυτή η συναυλία δεν γίνει στη παραλία αλλά λίγο πιο πίσω, εμείς πια δεν έχουμε λόγο.

Έχει άλλη αρχή λόγο. Δεν είμαστε αστυνομία και λιμενικό αυτό θέλω να πω. Το όπλο που έχουμε εμείς είναι η λύση της σύμβασης παραχώρησης εφόσον παραβιάζονται οι όροι. Είμαστε σε επικοινωνία και με το λιμενικό, το οποίο έχει ήδη αντιδράσει, έχει στείλει επιστολή στην επιχείρηση να μην προχωρήσει σε αυτή τη συναυλία».

Πηγή: Αθήνα 9.84