Ανάπηρη βιολίστρια συνθέτει ξανά μουσική και κλαίει - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ανάπηρη βιολίστρια συνθέτει ξανά μουσική και κλαίει


Ανάπηρη βιολίστρια συνθέτει ξανά μουσική και κλαίειΠριν λίγο καιρό, χάρη στην τεχνολογία, η Ρόζμαρι μπόρεσε ξανά να γράψει μουσική και μάλιστα να την ακούσει να παίζεται από ορχήστρα, μόνο με την δύναμη του μυαλού της

Πριν πολλά χρόνια, η Ρόζμαρι Τζόνσον ήταν μια πολύ επιτυχημένη βιολίστρια και η μουσική ήταν το μεγάλο της πάθος – μέχρι που ένα τρομακτικό τροχαίο την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Η Ρόζμαρι όχι μόνο δεν μπορούσε να κινηθεί αλλά δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Μόνο έβλεπε και καταλάβαινε τα πάντα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.
Πριν λίγο καιρό, χάρη στην τεχνολογία, η Ρόζμαρι μπόρεσε ξανά να γράψει μουσική και μάλιστα να την ακούσει να παίζεται από ορχήστρα, μόνο με την δύναμη του μυαλού της.
Φορώντας μία ειδική κάσκα που μετέτρεπε τις σκέψεις της σε νότες στον υπολογιστή, η μουσικός συνέθεσε για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια ένα τραγούδι.
Η παιδική της φίλη, με τη βοήθεια ορχήστρας, το έπαιξε μπροστά της και η Ρόζμαρι το άκουσε με ανοιχτό το στόμα, μια υποψία χαμόγελου και δάκρυα στα μάτια, η μόνη αντίδραση χαράς και ευγνομωσύνης που μπορούσε να έχει...
Το βίντεο είναι τουλάχιστον συγκινητικό…