ΚΕΡΚΥΡΑ: Αρχές Σεπτέμβρη το πεζοδρόμιο στη Βίλα Ρόσα, λέει ο Δήμος - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αρχές Σεπτέμβρη το πεζοδρόμιο στη Βίλα Ρόσα, λέει ο Δήμος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 4 Σεπτέμβρη δόθηκε το νέο «ραντεβού» για να ξεκινήσει η πολυσυζητημένη κατασκευή του πεζοδρομίου της Βίλας Ρόσα, το οποίο υπολογίζεται να είναι έτοιμο σε 40 μέρες.
 Αρκετό είναι το χρονικό διάστημα που πέρασε από τη στιγμή που έχει εξαγγελθεί η κατασκευή πεζοδρόμιου στην περιοχή της Βίλας Ρόσα. Οι εργασίες του ΟΤΕ καθυστέρησαν την έναρξη των εργασιών αλλά και μετά την ολοκλήρωσή τους δεν είδαμε να μπαίνει μπρος το πεζοδρόμιο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 29/08, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Αναστασόπουλος, ανέφερε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ζήτησε το έργο να ξεκινήσει μετά το τέλος του Αυγούστου ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των επιβατών, γι' αυτό και χρειάζεται μια μικρή αναμονή.
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Αναστάσιο Τσιμπούλη, ο οποίος ανέφερε ότι το ΚΤΕΛ είχε πράγματι ζητήσει να ξεκινήσουν μετά τον 15Αύγουστο και έχουν καταλήξει να ξεκινήσουν αρχές Σεπτεμβρίου. Τόνισε ότι το ΚΤΕΛ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το συγκεκριμένο έργο και την ολοκλήρωσή του και επιθυμεί την όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη των εργασιών, ώστε να εξασφαλίζεται και η ασφάλεια των πεζών. Ομοίως και ο Αλέξανδρος Πάγκαλης του Αστικού ΚΤΕΛ εκτιμά ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο.
Τυπικά και ουσιαστικά όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί αφού το έργο έχει δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί. «Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εργασίες» επιβεβαίωνει ο αντιδήμαρχος Νίκος Αναστασόπουλος.

Αντιδράσεις κατοίκων

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν υπάρχουν πια, όπως μας διαβεβαίωσαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη Βίλα Ρόσα, πρόκειται για ιδιοκτήτες δυο κατοικιών, οι οποίοι έχουν έρθει πλέον σε συνεννόηση με το Δήμο.
Συνομιλήσαμε με ανθρώπους που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Μας είπαν ότι περιμένουν πώς και πώς τη δημιουργία πεζοδρομίων, καθώς και οι ίδιοι βλέπουν καθημερινά τους πεζούς να ταλαιπωρούνται και να κινδυνεύουν. Μάλιστα μία από τις επιχειρήσεις, προχώρησε από μόνη της σε δημιουργία μεγαλύτερου πεζοδρομίου από αυτό που προϋπήρχε, καθώς σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, το προηγούμενο ήταν στενό, απότομο και υπήρχαν κακοτεχνίες.

Κίνδυνος ατυχήματος

Με μια επίσκεψη, διαπιστώνει κανείς ότι η περιοχή πλέον (λόγω και της μετεγκατάστασης του Υπεραστικού Κτελ) είναι πολυσύχναστη και έχει αυξηθεί η κίνηση των πεζών. Το πεζοδρόμιο, στενεύει σε μεγάλο βαθμό από τη Βίλα Ρόσα και μετά προς την κατευθυνση του ΚΤΕΛ ). Έτσι, οι πεζοί είτε αναγκάζονται να περπατήσουν δίπλα από το πεζοδρόμιο, μέσα στο δρόμο δηλαδή. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δρόμο διπλής κατεύθυνσης στον οποίον εκτός των άλλων κινούνται βαρέα οχήματα όπως τα πούλμαν των ΚΤΕΛ ή τα τουριστικά.  Enimerosi.com