Θρήνος για τον 19χρονο Χάρι που πνίγηκε στη Ζάκυνθο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Θρήνος για τον 19χρονο Χάρι που πνίγηκε στη Ζάκυνθο

Ο συναγερμός στο παραθαλάσσιο θέρετρο όπου εργαζόταν σήμανε πέντε λεπτά αφότου ο Byatt είχε βουτήξει στη θαλάσσια περιοχή Βαρβάρες Άνω Βολιμών, χρησιμοποιώντας μονοπέδιλο και μάσκα.
Ένας 19χρονος Βρετανός πνίγηκε στη Ζάκυνθο στις 6 Αυγούστου, την ώρα που έκανε ελεύθερη κατάδυση. Σήμερα, τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ της πατρίδας του.
Όπως έγινε γνωστό, ο 19χρονος Βρετανός εκπαιδευτής θαλάσσιων σπορ Harry Byatt εργαζόταν στο Peligoni Club στη Ζάκυνθο.
Στις 6 Αυγούστου, σήμανε συναγερμός όταν βούτηξε στη θαλάσσια περιοχή Βαρβάρες Άνω Βολιμών, φορώντας μονοπέδιλο και μάσκα και δεν βγήκε στην επιφάνεια. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.
Ο νεαρός βρέθηκε αναίσθητος και οι διασώστες τον μετέφεραν σε σκάφος διάσωσης, όπου του έκαναν CPR. Παρόλα αυτά, ήταν ήδη αργά. Εκπρόσωπος του Peligoni Club δήλωσε πως το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε να τον σώσει όταν τον μετέφεραν στην ακτή.
"Τρεις γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον επαναφέρουν στην ζωή ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο. Με την άφιξή του στο νοσοκομείο ανακηρύχθηκε νεκρός. Συνεργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές για τη διερεύνηση του δυστυχήματος. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Peligoni Club.
Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, η σορός του άτυχου Βρετανού εντοπίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος 30 περίπου μέτρων.
Ο Byatt, ο οποίος φοιτούσε στο κολέγιο Eastbourne στο ανατολικό Σάσεξ πριν εργαστεί ως εκπαιδευτής καταδύσεων, περιγράφεται στη σελίδα που δημιουργήθηκε στη μνήμη του στο Facebook, ως ένας "αγαπημένος γιος, αδερφός και φίλος".
Σε ανακοίνωσή του, το κολέγιο αναφέρει ότι η εκπαιδευτική κοινότητά του είναι βαθύτατα λυπημένη από τον θάνατό του. news247.gr