Γονείς συνελήφθησαν επειδή έδιναν στο μόλις νεογέννητο μωρό τους σκληρά ναρκωτικά - ΕΙΚΟΝΕΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Γονείς συνελήφθησαν επειδή έδιναν στο μόλις νεογέννητο μωρό τους σκληρά ναρκωτικά - ΕΙΚΟΝΕΣ

Η αστυνομία της Γιούτα, βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να συλλάβει δυο νεαρούς γονείς, οι οποίοι χορήγησαν ναρκωτικά στο μόλις λίγων ημερών μωρό τους.

Ο Colby Wilde, 29 ετών και η Lacey Christenson, 26 ετών, έδωσαν ναρκωτικά στο βρέφος τους για να καλύψουν το γεγονός πως γεννήθηκε εθισμένο στα ναρκωτικά λόγω της δικής τους χρήσης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της νεαρής μητέρας.

Οι γονείς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διανομή ναρκωτικών και κακή μεταχείριση βρέφους. Όπως φαίνεται στην αναφορά της αστυνομίας τα ναρκωτικά χορηγήθηκαν στο βρέφος μόλις μερικές ώρες αφότου γεννήθηκε.

Η Christenson έκανε χρήση ναρκωτικών και συνταγογραφημένων παυσίπονων όσο ήταν έγκυος κι έτσι το μωρό γεννήθηκε με εθισμό.

Για να αποκρύψουν το γεγονός από τους γιατρούς του μαιευτηρίου χορήγησαν μεθαδόνη στο βρέφος. Παραδέχθηκαν στην αστυνομία ότι έδωσαν στο μωρό Suboxone, ένα φάρμακο που χορηγείται σε όσους κάνουν θεραπεία απεξάρτησης, όσο το προσωπικό του νοσοκομείου απουσίαζε.

732595 e1

«Το γεγονός μας έχει αφήσει άναυδους. Οι ίδιοι οι άνθρωποι από τους οποίους εξαρτάται το βρέφος για να του δώσουν αγάπη και να το μεγαλώσουν, είναι εκείνοι που του έκαναν κακό,» λέει ο αστυνόμος Cannon.

Η αστυνομία ήρθε σε επαφή με τους γονείς όταν ο νεαρός πατέρας συνελήφθη για ληστεία σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, ενώ μάλιστα κρατούσε στην αγκαλιά του το 2 μηνών κοριτσάκι του. Στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς έσπασε τις γυάλινες πόρτες της εισόδου.

Στην αποτυχημένη του προσπάθεια να δραπετεύσει έχασε την ψυχραιμία του και έδωσε το μωρό σε έναν περαστικό. Συνελήφθη αργότερα από την τροχαία με την υποψία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών, όπως και ίσχυε.

Η Christenson είχε παραμείνει στο κατάστημα μαζί με τα άλλα 3 παιδιά τους, αγοράκια ηλικίας 2, 4 και 8 ετών και συνελήφθη κι εκείνη.

Η αστυνομία κράτησε τα παιδιά και οδήγησε το βρέφος στο νοσοκομείο. Ο προηγούμενος σύντροφος της μητέρας και πατέρας του 8χρονου αγοριού, ήρθε σε επικοινωνία με τις αρχές και ζήτησε να μην χωριστούν τα παιδιά, οπότε ανέλαβε την κηδεμονία και των τεσσάρων.

Ενώ οι γονείς ήταν υπό κράτηση, ο γείτονας που είχε αναλάβει να φροντίζει τα κατοικίδιά τους βρήκε ναρκωτικά στο σπίτι τους και ειδοποίησε τις αρχές. Μετά από έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν υπολείμματα ουσιών σε πολλά από τα βρεφικά σκεύη.

732595 1132x509

ναρκωτικά και τώρα αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για κακή μεταχείριση όλων των παιδιών τους.

Τα δυο μικρότερα αγόρια και το βρέφος βγήκαν θετικά σε χρήση μεθαμφεταμίνης, ενώ το βρέφος βρέθηκε να του έχει χορηγηθεί ηρωίνη και μορφίνη.

Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από την καταβολή προστίμου ύψους 7.500 δολαρίων αλλά συνελήφθησαν ξανά όταν μετά από επίσκεψη των αρχών στο σπίτι τους βρέθηκαν να κάνουν χρήση ηρωίνης, με το πρόστιμο αυτή τη φορά να ανεβαίνει στα 10.000 δολάρια.

Τραγική φιγούρα, ο παππούς τον παιδιών και πατέρας της Christenson, Dave Hansen.

pappous

«Έκανε ένα τρομερό, τρομερό λάθος και ελπίζω απλώς να καταλάβει αυτό το λάθος και να το διορθώσει. Από μικρή ηλικία προσπαθούσα να τις μάθω το κακό που κάνουν τα ναρκωτικά και να μείνει μακριά από αυτές τις ουσίες. Η κόρη μου ήταν πρώτη μαθήτρια κάθε χρόνο και βρισκόταν στο δρόμο της επιτυχίας μετά την αποφοίτησή της. Αλλά τότε μπήκαν τα ναρκωτικά στη ζωή της. Ξέρω πως αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είχα άλλη επιλογή παρά να πάω στην αστυνομία όταν έμαθα για τη δραστηριότητα των ναρκωτικών. Το έκανε για χάρη της κόρης μου και για χάρη των εγγονών μου. Ως παππούς, αισθάνθηκα σαν να ήταν η υποχρέωσή μου. Μπορείτε να το ονομάσετε σκληρή αγάπη, αλλά έτσι είναι. Αν θέλουν να με πουν τρελό, ας το κάνουν, δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που ελπίζω είναι η ιστορία αυτή να στείλει ένα μήνυμα σε άλλους, πως το μόνο πράγμα που προσφέρουν τα ναρκωτικά είναι μια πραγματική θλίψη. Είναι μια επιδημία που πρέπει να σταματήσει!» δήλωσε ο Χάνσεν.