Android Go: Για συσκευές με μνήμη RAM 1GB ή και λιγότερη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Android Go: Για συσκευές με μνήμη RAM 1GB ή και λιγότερη

android goΚατά τη διάρκεια του IO developer conference, η Google εκτός από την ανακοίνωση των νέων χαρακτηριστικών στο Android Ο, έκανε την έκπληξη με την αποκάλυψη του Android Go. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει να γεμίσει το κενό που μένει από το πρόγραμμα του Android One.

Θα υπάρχουν διαφορές μεταξύ Android One και Go, ενώ η Google ανέφερε ότι εμπνεύστηκε αρκετά από το YouTube Go app.

Κάθε συσκευή που κυκλοφορεί με Android O και μετέπειτα εκδόσεις, διαθέτει μνήμη RAM 1GB ή και λιγότερη, θα πάρει Android Go configuration (ενώ μπορείτε να φτάσετε ακόμη και σε 512MB RAM).

Ουσιαστικά το Go configuration είναι το λειτουργικό σύστημα που έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί με κατώτερο hardware, αλλά και περιορισμένη συνδεσιμότητα και μικρά πακέτα δεδομένων.

Θα έχεις τη δυνατότητα για data management στο Quick Settings, και θα γίνει διαθέσιμο ένα API για τους παρόχους. Επομένως θα γνωρίζεις πάντα πόσα δεδομένα έχεις ακόμη στο πακέτο σου.

Το Data Saver feature θα είναι ενεργοποιημένο by default στο Android Go configuration και η Gogle υπόσχεται να παραμετροποιήσει όλες τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της για το Android Go.

Αν θέλουν οι third party app developers να δημιουργήσουν εφαρμογές για Go συσκευές, θα πρέπει να ακολουθήσουν το έγγραφό Google Best Practices, ονόματι Building for Billions. Ουσιαστικά πρέπει να λάβουν υπόψη τους πράγματα όπως η περιορισμένη συνδεσιμότητα δικτύου, τα μικρά πακέτα δεδομένων και τα κατώτερα χαρακτηριστικά hardware.

Οι πρώτες συσκευές με Android Go θα έρθουν από το 2018. techblog.gr