ΚΕΠ: θα δέχονται τις αιτήσεις δικαιούχων ΚΕΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΠ: θα δέχονται τις αιτήσεις δικαιούχων ΚΕΑ

Δεκτές θα γίνονται επί του παρόντος από τα ΚΕΠ οι αιτήσεις των δικαιούχων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), η υποβολή των οποίων ξεκινάει από σήμερα. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ είχαν κηρύξει επ’ αόριστον αποχή από τις εγγραφές για το ΚΕΑ από το προσεχές Σάββατο, μετά τη συνάντησή τους με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον το ΥΠΔΑ λάβει «συγκεκριμένες ουσιαστικές αποφάσεις για αποσυμφόρηση των ΚΕΠ».

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ διά της ομοσπονδίας τους είχαν δηλώσει την άρνησή τους να συμμετέχουν στις εγγραφές λόγω φόρτου εργασίας, έλλειψης προσωπικού αλλά και εκπαίδευσης. «Είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουμε τόσο μεγάλο αριθμό αιτήσεων. Δεν είμαστε έτοιμοι. Επρεπε να υπάρχει προετοιμασία και εκπαίδευση των υπαλλήλων πριν φθάσουμε στο ξεκίνημα ενός τέτοιου προγράμματος», δήλωσε στον «Αθήνα 9.84» ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αναστάσιος Βραδής.

Κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ομοσπονδίας, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται προτάσεις για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τους. «Δεν μπορώ να φανταστώ τα ΚΕΠ να μένουν έξω από αυτό το μεγάλο εγχείρημα», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, η οποία χθες εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των εγγραφών. «Χωρίς τη βοήθεια των ΚΕΠ δεν θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση», είπε από την πλευρά της η κ. Φωτίου. Η ίδια ευχαρίστησε τους εργαζομένους στα ΚΕΠ σημειώνοντας ότι «δεν θέλω να μείνετε έξω από αυτή την ιστορική στιγμή, καθώς ολόκληρη η Ευρώπη παρακολουθεί την εφαρμογή αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος και ένας ολόκληρος κόσμος αγωνιά για το επίδομα».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ θα συναντηθεί με τις υπουργούς την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την έναρξη των εγγραφών για το ΚΕΑ, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να γίνουν ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. kathimerini.gr