Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα πίσω... - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα πίσω...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα πίσω...Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» για το 2017 σηκώνει αρκετή κουβέντα. Τόσο αναφορικά με τον τρόπο που το διαχειρίστηκε ο Ολυμπιακός και έφτασε στη νίκη, όσο και για την εικόνα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός, για μία ακόμα φορά στο ΣΕΦ, η οποία είναι λογικό να φέρνει προβληματισμό.

Οι «πράσινοι» έδειξαν πως είχαν τον τρόπο να μείνουν σε απόσταση.... βολής από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και να διεκδικήσουν τη νίκη ως το τέλος. Αυτό δεν έγινε, όμως, καθώς λίγο πριν απο τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά και σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο παρκέ, έβαλαν άλυτους... γρίφους στην πλευρά της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ και «καθάρισαν» την μπουγάδα μια και καλή!

Με εξαίρεση τους Τζέιμς (24 πόντοι) και Ρίβερς (23 πόντοι), αλλά και... ολίγη από Σίνγκλετον (10 πόντοι), το «τριφύλλι» δεν πήρε τίποτα απολύτως από τους παίκτες του. Σε παιχνίδι που πέτυχε 69 πόντους συνολικά, οι τρεις παίκτες για τους οποίους έγινε αναφορά στην αρχή της παραγράφου, πέτυχαν 57 πόντους συνολικά. Οι υπόλοιποι επτά παίκτες πέτυχαν συνολικά 12 πόντους, με την αναλογία να «μιλά» απο μόνη της. Την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός κατάφερνε να βρει λύσεις ακόμα και από τον τελευταίο παίκτη του ροτέισιον, με τον Ντόμινικ Ουότερς να μπαίνει στο παρκέ και να προσφέρει λύσεις στην άμυνα.

Χειμερινές μεταγραφές... απούσες!

Πριν από μερικές εβδομάδες οι «πράσινοι» έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν τους Κένι Γκάμπριελ και Αλεσάντρο Τζεντίλε. Στο ντέρμπι «αιωνίων» αμφοτεροι ήταν... εκτός! Κι αν ο πρώτος αγωνίστηκε ελάχιστα, ο δεύτερος δεν έδωσε απολύτως τίποτα, ιδίως σε στιγμές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όπου πόσταρε τον προσωπικό αντίπαλό του, δίχως να έχει σωστό τελείωμα. Ένα ακόμα στοιχείο, λοιπόν, το οποίο έκρινε την εκβαση του αγώνα.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός με την ήττα αυτή έπεσε στο 9-7 και βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης. Το πρόγραμμα είναι άκρως απαιτητικό και πολύ δύσκολο, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ενώ τόσο η ήττα στο ΣΕΦ, όσο και η -πολύ κακή- ήττα στο Καζάν, έφεραν ένα βήμα... πίσω τους «πράσινους» σε όλα. 

Είναι στο χέρι του Τσάβι Πασκουάλ και των παικτών του να αλλάξουν την κατάταση, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Αναντολού