Αυτούς θέλουμε στους ομίλους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Αυτούς θέλουμε στους ομίλους


Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα μπουν στην κλήρωση των ομίλων του Europa League και το gazzetta.gr επιλέγει τους αντιπάλους που θα προτιμούσαν οι τρεις ελληνικοί σύλλογοι.
 Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έκαναν το αυτονόητο και εξασφάλισαν την είσοδο στους ομίλους του Europa League και το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μόντε Κάρλο θα μπουν στην κληρωτίδα για να μάθουν τους αντιπάλους τους και το gazzetta.gr κάνει μια πρώτη εκτίμηση για το ποιοι αντίπαλοι θα ήταν καλό να μείνουν μακριά από τις ελληνικές ομάδες και ποιες ομάδες θα ήταν αυτές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις ώστε και οι τρεις να καταφέρουν να πάρουν μία από τις δύο θέσεις των ομίλων που οδηγούν στην πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι επικεφαλής ομίλου ενώ αποφεύγει ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ζενίτ, η Φιορεντίνα και η Ίντερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρει στο δρόμο του δύσκολες ομάδες, αφού στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας υπάρχουν οι Ρόμα και Φενέρμπαχτσε.

Αντίθετα, από το τρίτο γκρουπ καμία από τις ομάδες δεν μπορεί να προκαλέσει φόβο, ενώ από το τέταρτο καλό θα είναι να αποφευχθούν ομάδες όπως η Σασουόλο και η Νις.

Έτσι, ένας ιδανικός όμιλος για τον Ολυμπιακό θα ήταν με Σπάρτα Πράγας, Στεάουα και Σταντάρ Λιέγης (από το δεύτερο γκρουπ), Γάνδη, Γιούνγκ Μπόις, Σλόβαν Λίμπερετς, και Ζυρίχη (από το τρίτο γκρουπ), ενώ από τον τέταρτο ιδανικοί θα ήταν οι Ζόρια, Αστάνα, Καραμπάκ, και Καμπάλα.

ΠΑΟΚ

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας κάτι που σημαίνει ότι θα έχει σίγουρα μια ομάδα δυνατή από το πρώτο γκρουπ. Όπως δήλωσε και ο Βλάνταν Ίβιτς στην Τούμπα δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ κι εμείς θα προσθέταμε ότι θα ήταν καλό να μείνουν μακριά και οι ιταλικές ομάδες. Ιδανικός αντίπαλος για τον Δικέφαλο του Βορρά θα ήταν ο Άγιαξ αφού θα υπάρχει και το επιπλέον κίνητρο του αποκλεισμού, αλλά και η Βικτόρια Πλζεν του Κάτσε.

Από το τρίτο γκρουπ δεν υπάρχει κάποια που φοβίζει αφού όλες μπορεί να τις κοιτάξει στα μάτια. Τέλος, όπως και στον Ολυμπιακό ιδανικές για την κλήρωση θα ήταν όλες οι ομάδες που προέρχονται από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ένας ιδανικός όμιλος για τον ΠΑΟΚ θα ήταν με Πλζεν ή Άγιαξ (από το πρώτο γκρουπ), Ζυρίχη και Γιούνγκ Μπόις (από το τρίτο) και Καμπάλα ή Αστάνα από το τέταρτο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τέλος, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχει δύο ισχυρές ομάδες οι οποίες θα του δυσκολέψουν την υπόθεση πρόκριση. Στο πρώτο γκρουπ όπως είναι λογικό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Ζενίτ, αλλά και οι Ίντερ και Φιορεντίνα δεν είναι στις επιθυμητές με τον φετινό κακό Άγιαξ και την Πλζεν να είναι δύο επιλογές που δεν θα έλεγαν όχι οι «πράσινοι».

Δύσκολες ομάδες υπάρχουν και στο δεύτερο γκρουπ όπως η Ρόμα και η Φενέρ αλλά και η πάντα επικίνδυνη Μπράγκα. Αντίθετα, βατές με βάση το γκρουπ δυναμικότητας είναι η Στεάουα, ο ΑΠΟΕΛ αλλά και οι δύο βελγικές (Σταντάρ Λιέγης και Γκενκ).

Όσον αφορά το τρίτο γκρουπ καμία ομάδα δεν φοβίζει αφού με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι πάνω κάτω ίδια δυναμικότητας. Ίσως θα ήταν καλό να αποφευχθεί η Φέγενορντ που έχει ξεκινήσει δυνατά στο πρωτάθλημα Ολλανδίας αλλά και η Σαουθάμπτον.

Ένας ιδανικός όμιλος για το «τριφύλλι» θα αποτελείτο από: Πλζεν ή Άγιαξ (πρώτο γκρουπ), Σταντάρ Λιέγης, Γκένκ, Στεάουα (δεύτερο γκρουπ), και Ζυρίχη, Γιούνγκ Μπόις, Λίμπερετς και Μακάμπι.  gazzetta.gr