
Τον βασικότερο ρόλο έχει φυσικά η όραση. Και δεν εννοώ απλώς οι οδηγοί να μην έχουν μυωπία ή αστιγματισμό. Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, η όραση του οδηγού λειτουργεί με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, καθώς ο εγκέφαλος έχει μάθει να αναλύει αστραπιαία τα δεδομένα που λαμβάνει από τα μάτια.
Προκειμένου να μάθουμε λεπτομέρειες, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανός οδηγός της Φόρμουλα 1) φόρεσε ειδικά γυαλιά, τα οποία έφεραν πάνω τους 5 μικροσκοπικές κάμερες υπερύθρων.
Ο Γερμανός μπήκε στο μονοθέσιό του και έκανε ό,τι και πάντα. Αυτό που προκύπτει είναι πως, για να ελέγξει τους καθρέφτες του, χρειάζεται λιγότερο από 100 χιλιοστά ή ένα δέκατο του δευτερολέπτου, όταν ο μέσος οδηγός το κάνει σε μισό δευτερόλεπτο, δηλαδή 5 φορές πιο αργά!
Επιπλέον, όταν άναψε το πράσινο φως για την εκκίνηση, ο «Hulk» αντέδρασε σε λιγότερο από ένα δέκατο, χρόνος που είναι αδύνατο να επιτευχθεί από έναν δρομέα, ο οποίος βέβαια αντιδρά με τον ήχο.
Παράλληλα, ο οδηγός επικεντρώνεται στο apex της στροφής, χωρίς να «απενεργοποιείται» η υπόλοιπη όραση, ενώ υπάρχουν και μηχανικές κινήσεις, όπως το πάτημα του περιοριστή ταχύτητας στο pit lane, με τον Hulkenberg να μην κοιτάει καν πού είναι το κουμπί στο τιμόνι.