Το όζον 'πνίγει' την Αττική. Στο 'κόκκινο' και την Κυριακή - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Το όζον 'πνίγει' την Αττική. Στο 'κόκκινο' και την Κυριακή

Μείωση της χρήσης των ΙΧ, συστήνει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν την συσσώρευση ρύπων. Στα ύψη ο υδράργυρος. Που θα χτυπήσει 40αρια
Υπέρβαση των ορίων ενημέρωσης αλλά και συναγερμού για το όζον, καταγράφηκε το Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, το όριο ενημέρωσης (180 μg/m3) και συναγερμού (240 μg/m3) μέχρι τις 18:00, ξεπεράστηκε στις εξής περιοχές της Αττικής: Στα Λιόσια το όζον έφτασε στα 251 μg/m3, στο Μαρούσι στα 257 μg/m3, στην Αγία Παρασκευή στα 254 μg/m3, στους Θρακομακεδόνες στα 301 μg/m3, στην Ελευσίνα στα 201 μg/m3 και στο Περιστέρι στα 184 μg/m3.
Με βάση τις προβλέψεις, δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τόσο το απόγευμα του Σαββάτου όσο και την Κυριακή, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων.
Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συστήνει στους πολίτες τα παρακάτω:
* Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
* Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών
* Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.
Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού
"Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα", αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
Φωτο: sooc.gr