Κατεβάζει τον πήχυ των προσδοκιών ο Στ. Θεοδωράκης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Κατεβάζει τον πήχυ των προσδοκιών ο Στ. Θεοδωράκης

Πριν καν περάσουν 24 ώρες από τη συνάντηση Γεννηματά - Θεοδωράκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκρινε σκόπιμο να χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν. «Το Ποτάμι δεν διατίθεται να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε σε σχήματα του παρελθόντος, αλλά να δούμε πόσος κόσμος στην κοινωνία αναζητεί κάτι μεγάλο, έξω από εμάς και έξω από τα υπάρχοντα σχήματα» είπε (Vima fm) και άφησε έτσι να εννοηθεί ότι το Ποτάμι δεν θα μετέχει στην Επιτροπή διαλόγου που συναποφάσισε με την κ. Γεννηματά, αν η επιτροπή αυτή δεν προσελκύσει πρόσωπα εκτός πολιτικής που θα έχουν την πλειοψηφία και επομένως τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις της.

Συνεργάτες του επιπλέον δεν έκρυβαν την όχλησή τους για κάποια δημοσιεύματα που έγραψαν ότι συγκροτείται «Επιτροπή ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού» και ξεκαθάριζαν ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει σε καμία επιτροπή με κομματικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, δε, ο κ. Θεοδωράκης διέψευσε και την αίσθηση ότι τα δύο κόμματα θα συγκροτήσουν κοινή Κ.Ο. «Αν ενώναμε άλλωστε τις δυνάμεις μας θα κάναμε κι ένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα μειώνονταν οι αρχηγοί που θα τον αντιπολιτεύονται» είπε.

Εντελώς διαφορετικά, ωστόσο, ερμήνευσαν τη συνάντηση Θεοδωράκη - Γεννηματά ακόμη και βουλευτές του Ποταμιού. «Νομίζω ότι τώρα πια πρέπει να αποτυπωθεί με έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη η πολιτική επιθυμία που εκφράστηκε», είπε ο κ. Σπ. Λυκούδης (ΣΚΑΪ), προεξοφλώντας σχεδόν την έναρξη της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Αντιθέτως, ο κ. Ιάσων Φωτήλας απαξίωσε τον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «οι μόνοι που βλέπω εγώ να ζυμώνονται είναι κάποιοι δελφίνοι και επίδοξοι αρχηγοί» και αναρωτήθηκε ρητορικά αν η κ. Γεννηματά θα ήταν πρόθυμη να αυτοθυσιασθεί, όπως «ξέρω ότι θα δεχόταν ο κ. Στ. Θεοδωράκης». Σημειωτέον δε, ότι ο κ. Φωτήλας επανέλαβε την πάγια πρόταση για τη σύμπραξη του Ποταμιού με τη Ν.Δ. kathimerini.gr