Μια πολύ σημαντική αλλαγή ανακοίνωσε το Facebook - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Μια πολύ σημαντική αλλαγή ανακοίνωσε το Facebook

Μια πολύ σημαντική αλλαγή ανακοίνωσε το FacebookΤο Facebook κάνει μια μεγάλη αλλαγή, θέλοντας να βοηθήσει μια μερίδα ανθρώπων που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση στο διασημότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες είναι σημαντικές για το Facebook, ακριβώς όπως και για μια σειρά από εφαρμογές, όπως: Instagram, Messenger και WhatsApp. Από αυτές όμως είναι αποκλεισμένο έαν τεράστιο κομμμάτι, τα άτομα με τυφλότητα -είναι 39 εκατομμύρια- και γενικά όσοι έχουν σημαντικά προβλήματα όρασης- ξεπερνούν τα 246 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Τώρα όμως, μέσω του «αυτόματου εναλλακτικού κειμένου» (automatic alternative text) θα μπορούν να ζήσουν όλοι την εμπειρία αυτή και να μην νιώθει πια κανείς αποκομμένος από τη συζήτηση γύρω από τις φωτογραφίες.

Να πως θα δουλεύει: Οι χρήστες θα ακούν μια λίστα με αντικείμενα που θα περιέχονται σε μια εικόνα -μέχρι τώρα άκουγαν μόνο το όνομα του ανθρώπου που την είχε ανεβάσει. Αντίθετα τώρα π.χ. θα ακούει πως περιλαμβάνει τρεις ανθρώπους, χαμογελαστούς, σε εξωτερικό χώρο.

Το automatic all text θα λανσαριστεί σε iOS screen readers στα αγγλικά, όμως σύντομα θα υπάρχει κα ισε άλλες γλώσσες και πλατφόρμες.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί:

e-radio.gr