Διαιτητής ο Τσίπρας στην κόντρα από τους… Ρηγάδες! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Διαιτητής ο Τσίπρας στην κόντρα από τους… Ρηγάδες!

Σύγκρουση κορυφής…
Διαιτητής ο Τσίπρας στην κόντρα από τους… Ρηγάδες!
Μια κόντρα που έρχεται από μακριά είναι σε πλήρη εξέλιξη στην κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες και θα κληθεί, εκ των πραγμάτων, ο Αλ. Τσίπρας να δώσει λύση. Μαθαίνω ότι εδώ και μέρες έχει γενικευθεί ο υπόγειος πόλεμος του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη. Θέμα της διαμάχης οι ιδιωτικοποιήσεις. Ο Στ. Πιτσιόρλας τρέχει πολύ γρήγορα το πρόγραμμα, γεγονός για τον οποίο τον κατηγορεί ο Π. Σκουρλέτης που θεωρεί ότι υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαιτητής ο Τσίπρας 

Και όπως πληροφορήθηκα ίσως στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας υπάρξει γενίκευση της σύγκρουσης με τον Πρωθυπουργό να πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Πάντως θα είναι δύσκολη απόφαση, καθώς ο Στ. Πιτσιόρλας έχει πολύ στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και το επιτελείο του Πρωθυπουργού, ενώ διατηρεί και ανοικτή γραμμή με τον Αλ. Τσίπρα. 

Κόντρα από τους…Ρηγάδες! 

Πάντως, η ειρωνεία της ιστορίας φέρνει σήμερα στελέχη του Ρήγα Φεραίου αντιπάλους και η κόντρα Πιτσιόρλα και Σκουρλέτη έρχεται από πολύ πίσω. Για την ιστορία, στη διάσπαση του 1987 αρνήθηκαν την αποκομμουνιστικοποίηση, στελέχη όπως ο Ν. Βούτσης, ο Ν. Φίλης και ο Π. Σκουρλέτης που πλέον συνεργάζονται με στελέχη της άλλης πλευράς στη διάσπαση του 1986-87, όπως ο Δ. Παπαδημούλης. Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είναι απόφοιτος της Νομικής του Αριστοτέλειου και ήταν οργανωτικό στέλεχος του Ρήγα στη Θεσσαλονίκη, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝ, όταν και έφθασε να αποτελεί το νούμερο δύο, όπως λεγεται, του κόμματος και εκ των ανθρώπων που βρίσκονταν πολύ κοντά στον Λεωνίδα Κύρκο, αλλά αργότερα και στον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ο Πάνος Σκουρλέτης αντίθετα ήταν απόφοιτος (το 1986) της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά (Πανεπιστήμιο Πειραιά, σήμερα) και εκ των παλαιότερων στελεχών του Συνασπισμού, προερχόμενος από τον «Ρήγα Φεραίο» και στενός συνεργάτης στο παρελθόν του Αλέκου Αλαβάνου. Άλλες αντιλήψεις τότε και σήμερα. 

Γαλάζιες εντάσεις 

Τα συνέδρια από μόνα τους είναι μια διαδικασία που απωθεί κόσμο και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει με τις αλλαγές που κάνει στη Ν.Δ. να δώσει άλλον αέρα και να φέρει την κοινωνία μέσα στο κόμμα. Μόνο που οι αλλαγές αυτές ερεθίζουν ένα σκληρό κομματικό σύστημα που αντιδρά και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του στο συνέδριο του κόμματος. Αφορμές υπάρχουν με τις διατάξεις που προωθούνται και αποδυναμώνουν τη θέση των ex officio μελών της Π.Ε. που προέρχονται από τις οργανώσεις της ΝΔ, δηλ. ΔΑΚΕ, μικρομεσαίους, αυτοδιοικητικούς, κ.α. Η άποψη του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να τελειώνει με το παλαιό μοντέλο και να δώσει χώρο σε πρόσωπα από την κοινωνία. 

Το πρόγραμμα της ΝΔ 

Πρόγευση του νέου κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. που επιμελείται ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, θα πάρουν οι σύνεδροι, καθώς θα παρουσιαστούν και οι πρώτες κατευθύνσεις του. Το τρίπτυχο είναι: α) χαμηλή φορολογία, β) επενδύσεις και θέσεις εργασίας και γ) διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Ο νέος γραμματέας 

Η εκλογή του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη και το πρόσωπο που θα προταθεί θα είναι ο βουλευτής Ηρακλείου και νυν αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης. Είχαν ακουστεί διάφορα τις τελευταίες ημέρες, όπως το όνομα του βουλευτή Α΄Αθηνών και πρώην υπουργού Βασίλη Κικίλια ή ακόμα και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε άλλη άποψη. Ήθελε εξ αρχής τον Λ. Αυγενάκη που τυγχάνει και της αποδοχής του επιτελείου του, ενώ έχει πει και τον καλό της λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη. newpost.gr