Συγκέντρωση εργαζομένων της Ηλεκτρονικής μετά το λουκέτο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Συγκέντρωση εργαζομένων της Ηλεκτρονικής μετά το λουκέτο

Συγκέντρωση εργαζομένων της Ηλεκτρονικής μετά το λουκέτοΣτο υποκατάστημα της Ηλεκτρονικής Αθηνών στο Περιστέρι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρίας που χθες έβαλε λουκέτο.

Εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για τις προθέσεις της διοίκησης της Ηλεκτρονικής και αναφέρουν ότι έμαθαν την δραματική εξέλιξη από τα μέσα ενημέρωσης.

Οι 450 εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών ζητούν τις αποζημιώσεις τους, προκειμένου να στηριχθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της δύσκολης προσπάθειας να βρουν αλλού εργασία.

Οι εργαζόμενοι που έχουν συγκεντρωθεί στο υποκατάστημα του Περιστερίου δημιουργούν μια επιτροπή, για να τους εκπροσωπήσει στην τριμερή συνάντηση που προγραμματίζεται το υπουργείο Εργασίας.

Η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11:00, μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας, των εργαζομένων και της ηγεσίας του υπουργείου.

Όπως ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθήνων, η εταιρία κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης και από σήμερα, Πέμπτη, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματά της.

Η διοίκηση αναφέρεται στις προσπάθειες που κατέβαλε για να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρίας, τονίζοντας ότι την χαριστική βολή έδωσαν τα γεγονότα του προηγούμενου καλοκαιριού και τα capital controls.

Πολιτικές αντιδράσεις

Για το λουκέτο της Ηλεκτρονικής Αθηνών ανακοίνωση εξέδωσε Το Ποτάμι. «Άλλοι 450 εργαζόμενοι (αυτή τη φορά της Ηλεκτρονικής Αθηνών) είναι χωρίς δουλειά. Η αντιαναπτυξιακή  πολιτική, η εχθρότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα capital controls οδηγούν καθημερινά σε νέα, μικρά και μεγάλα, λουκέτα.

»Τώρα ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες θα οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φωνές των απολυμένων δε θα φθάσουν καν στα υπουργικά γραφεία. Ο μακάριος ύπνος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχιστεί.»

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ηλεκτρονική και τις δηλώσεις Μάρδα, ότι τα capital controls δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσαν: 

«Η κυβέρνηση έχει χάσει "τα αυγά και τα πασχάλια". Λουκέτα, απολύσεις, ασφυξία παντού. 

»Ο κ. Μάρδας δηλώνει ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls στην οικονομία" και ότι "φέτος είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με πέρυσι".

»Μπορεί να δοκιμάσει να τα πει αυτά στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους και στους ανέργους;» in.gr