Από 20.000€ το νέο Tesla Model 3! (video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Από 20.000€ το νέο Tesla Model 3! (video)

Το νέο μοντέλο της Tesla αποκαλύφθηκε σήμερα στο Λος Άντζελες και μαζί με τις τεχνολογίες αιχμής και το ενδιαφέρον ντιζάιν, φέρνει μαζί του και μια εντυπωσιακά χαμηλή τιμή!
Το τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla ονομάζεται Model 3 και θέλει να ακολουθήσει την πολύ καλή εμπορική πορεία των προηγούμενων δύο (Model S, Model X), κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν θα δυσκολευτεί να επιτύχει. Το εντυπωσιακό νέο μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων σεντάν και έχει φουτουριστικό ντιζάιν, εντυπωσιακές τεχνολογίες και πολύ χαμηλή τιμή εκκίνησης, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Εκεί θα ξεκινάει από τα 35.000 δολάρια, όμως η τελική τιμή θα φτάνει στα περίπου 20.000 χάρη στις κρατικές επιδοτήσεις για τα οχήματα μηδενικών ρύπων και τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Σε αυτά προσθέστε και την έκπτωση των 1.000 δολαρίων από την ίδια την Tesla για τους πρώτους πελάτες και φτάνουμε σχεδόν στην τιμή που πωλούνται οι βασικές εκδόσεις των συμβατικών μικρομεσαίων!

Όπως μπορούμε να δούμε, η εξωτερική εμφάνιση διαφοροποιείται αρκετά από τα δύο «αδέρφια» του. Εμπρός ίσως θυμίζει κάτι από... Porsche Panamera, όμως αυτό κάθε άλλο παρά κακό μπορεί να είναι. Οι μεγάλες σκουρόχρωμες ζάντες προσδίδουν επιπλέον πόντους στο συνολικό ντιζάιν, μαζί με τα high-tech φώτα. Στο εσωτερικό, εντύπωση κάνει η παντελής έλλειψη χειριστηρίων και η αντικατάστασή τους από μια τεράστια οθόνη, που σε διαστάσεις θυμίζει τηλεόραση. Απών είναι και ο πίνακας οργάνων, με την γενικότερη λογική που επικρατεί στο εσωτερικό να ακολουθεί το σύγχρονο, αλλά λιτό -σε καμία περίπτωση όμως φτωχό- δρόμο. Μέχρι στιγμής, τα μόνα τεχνικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ότι θα καλύπτει 345 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, ενώ η ίδια η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα υπάρξει έκδοση που θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία. Ο Έλον Μασκ επίσης ανέφερε ότι το πιο... αργό Model 3 θα ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6 δευτερόλεπτα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην Tesla δε φτιάχνουμε αργά αυτοκίνητα». Όσον αφορά στους χώρους θα είναι κανό να φιλοξενήσει πέντε ενήλικες με άνεση χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του εσωτερικού με το πολύ λεπτό ταμπλό που δίνει επιπλέον πόντους για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα αυτόνομης οδήγησης AutoPilot και η μεγάλη γυάλινη οροφή, η οποία συμβάλει στην καταπολέμηση του αισθήματος της κλειστοφοβίας.