Το Facebook ετοιμάζει μία νέα λειτουργία για να εντοπίζει τα ψεύτικα προφίλ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Το Facebook ετοιμάζει μία νέα λειτουργία για να εντοπίζει τα ψεύτικα προφίλ

FACEBOOKΕάν έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με κάποιον που έχει φτιάξει με ψεύτικο προφίλ με το δικό σας όνομα θα γνωρίζετε ότι είναι περίεργο, εκνευριστικό, ακόμα και τρομακτικό.
Μέχρι τώρα, όσοι έρχονταν αντιμέτωποι με ένα ψεύτικο προφίλ που έφερε το όνομά τους, είχαν μόνο την βοήθεια των φίλων τους, αλλά έφτασε η στιγμή που το Facebook αποφάσισε να επέμβει.
Αφού δέχτηκε κριτική από πολλούς λόγω έλλειψης μηχανισμών για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, η εταιρεία ανακοίνωσε τι σχεδιάζει για να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable, βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο όπου εξετάζουν ένα νέο χαρακτηριστικό που θα στέλνει αυτόματα ειδοποιήσεις εάν ανιχνεύσει ότι κάποιος προσπαθεί να σας μιμηθεί χρησιμοποιώντας το όνομα ή την φωτογραφίας σας. Έτσι, θα ειδοποιήστε όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Η Antigone Davis, υπεύθυνη της διεθνούς ασφάλειας του Facebook, αναφέρει ότι το πρόβλημα με τα ψεύτικα προφίλ αφορά κυρίως της γυναίκες και έχουν ως στόχο την παρενόχληση. Έτσι, η προσπάθεια αυτή θέλει να κάνεις τις γυναίκες να νιώσουν πιο ασφαλείς στο Facebook.
Η εταιρεία ξεκίνησε να τεστάρει αυτό το νέο χαρακτηριστικό το Νοέμβριο και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο στο 75% του κόσμου. huffingtonpost.gr