Στα 384 ευρώ η εθνική σύνταξη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Στα 384 ευρώ η εθνική σύνταξη

Μετά το τέλος της συνάντησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών για το Ασφαλιστικό την Κυριακή 20 Μαρτίου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 4 του Απριλίου.

Σημείωσε ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη. Όπως είπε ο υπουργός, η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11 Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Euro Working Group (EWG).

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι τα θέματα τα οποία έχουν κλείσει, είναι η διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και η μη μείωση των κύριων συντάξεων.

Ωστόσο, όπως τόνισε, σημαντική απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει στα ποσοστά αναπλήρωσης.

«Στον βαθμό που πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για 1% του ΑΕΠ το 2016 και οι προβολές μας δείχνουν επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ, μέχρι το 2018, το πόσο αναδιανεμητικό θα είναι το σύστημα, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει τέτοιου είδους δέσμευση που να απορρέει από τη συμφωνία».

Ανοιχτό παραμένει, όπως είπε ο ίδιος, και το θέμα της αύξησης των εισφορών. arcadiaportal.gr