Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για το Ασφαλιστικό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για το Ασφαλιστικό

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για το ΑσφαλιστικόΣτην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει τα μέλη του ΠΑΜΕ. Κλειστό το Κέντρο.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή, τρίτη, συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Ιδιαίτερα έντονα είναι η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές και κλούβες να βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας για την αποφυγή επεισοδίων. 

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν βενζινοπώλες, οδηγοί ταξί, ναυτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, η Ομοσπονδία Φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος και οι αγρότες με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.
 
Στην Αθήνα δεν κινούνται καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, o Hλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1), οι συρμοί  του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. 

Το Μετρό λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και του Πειραιά κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)

Το Τραμ πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00, κυρίως για να εξυπηρετήσει τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί και η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Κλειστά είναι επίσης τα εμπορικά και άλλα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών. Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου. Στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. in.gr