Αυτή η είδηση θα σας προβληματίσει: Το Facebook μας κάνει πιο... - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Αυτή η είδηση θα σας προβληματίσει: Το Facebook μας κάνει πιο...

To Facebook ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες πεποιθήσεις των
χρηστών, επειδή τείνουν να αναζητούν ειδήσεις και απόψεις που συμπίπτουν με τις δικές τους απόψεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί κάτι σαν ένα «δωμάτιο με ηχώ» στο οποίο ένα δίκτυο από ανθρώπους με ίδιες ιδέες, μοιράζονται αμφιλεγόμενες θεωρίες, μεροληπτικές απόψεις και επιλεκτικές ειδήσεις, σύμφωνα με ακαδημαϊκή έρευνα ψυχολόγων.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε προκατάληψη που μπορεί να υπάρχει απλώς επαναλαμβάνεται από τους διαδικτυακούς τους φίλους, αδιαμφισβήτητη και γίνεται αποδεκτή ως γεγονός.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο τρόπος με τον οποίο κοινές ιδέες, κοινοποιούνται και ενισχύονται, μπορεί να εξηγήσει το πώς ορισμένα φαινόμενα, γίνονται ευρέως διαδεδομένα, όπως το φαινόμενο οτι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αρνείται να αποδεχτεί ως πραγματικότητα την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Αυτό έρχεται σε βάρος της ποιότητας των πληροφοριών γιατί οδηγεί σε πολλαπλασιασμό των μεροληπτικών αφηγήσεων  υποκινούμενων από αβάσιμες φήμες, δυσπιστία και παράνοια», πρόσθεσαν οι επιστήμονες της έρευνας. 

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι το πρόβλημα των αναξιόπιστων πληροφοριών θα είναι σαν ένας ιος στο διαδίκτυο που θα εξαππλωθεί ραγδαία και θα γίνει τόσο σοβαρό, ώστε ήδη έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές απειλές από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα