Αιχμές Παυλόπουλου για την Κωνσταντοπούλου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αιχμές Παυλόπουλου για την Κωνσταντοπούλου

"Η νέα Βουλή όχι μόνο να ανακτήσει το κύρος της, αλλά και λειτουργώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα να αποτελέσει αφετηρία μεγάλων αλλαγών για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα", δεσμεύτηκαν κατά τη συνάντηση τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

Ο κ. Παυλόπουλος άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντα της ηΖωή Κωνσταντοπούλου.

"Είμαι απόλυτα βέβαιος ξέροντας τη διαδρομή σας και την κοινοβουλευτική σας ευαισθησία, ότι θα είστε Πρόεδρος όλων των βουλευτών, Πρόεδρος όλων εκείνων οι οποίοι υπερασπίζονται το πολίτευμα και την πορεία του τόπου. Και ξέρω πάρα πολύ καλά ότι θα βοηθήσετε τη Βουλή να μπορέσει να ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά της και να διαδραματίσει το ρόλο που της επιφυλάσσει το Σύνταγμα", είπε.
"Το Σύνταγμά μας είναι σαφές: Δεν επιφυλάσσει στη Βουλή το ρόλο κυβερνώσας Βουλής. Η Βουλή ασκεί τη νομοθετική εξουσία, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ασκεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Και εύχομαι στις μέρες σας, από τη μία πλευρά να τονωθεί ο νομοθετικός ρόλος της Βουλής και, ιδίως, η νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά των βουλευτών. Εύχομαι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος να αποκτήσει την ουσία που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε να υπάρχει ο έλεγχος πάνω στην Κυβέρνηση. Γιατί ο έλεγχος αυτός είναι απαραίτητος", τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ν. Βούτσης είπε ότι "το Κοινοβούλιο πρέπει να είναι Ναός της Δημοκρατίας και όχι μαυσωλείο".
Πρόσθεσε ότι κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο θα πρέπει να επιδιωχθεί η έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια.
"Πρόθεση είναι, αυτή η Βουλή να κλείσει ο κύκλος των εξαρτήσεων, των πολιτικών δεσμεύσεων, των παρακολουθήσεων και όλα αυτά στα οποία βρισκόμαστε σ’ αυτή τη φάση.  Μέσα στην τριετία, τετραετία, να μπορέσουμε να φύγουμε οριστικά ως χώρα και να είναι αυτή η Βουλή η οποία θα συνομολογήσει αυτόν το νέο κύκλο πλέον.  Ύστερα από τις δεσμεύσεις και τις συμφωνίες που σήμερα υπάρχουν και θα πρέπει να εξυπηρετηθούν", επισήμανε. nooz.gr