Ύποπτη για... λογοκλοπή η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας και στενή συνεργάτιδα της Μέρκελ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ύποπτη για... λογοκλοπή η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας και στενή συνεργάτιδα της Μέρκελ

Ύποπτη για... λογοκλοπή η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας και στενή συνεργάτιδα της Μέρκελ Ύποπτη για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική είναι η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα ωστόσο με το γερμανικό Τύπο και συγκεκριμένα το περιοδικό Der Spiegel, το οποίο επικαλείται έναν εκπρόσωπο του υπουργείου, η φον ντερ Λάιεν «δεν απορρίπτει απλώς αυτές τις κατηγορίες, αλλά ζήτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Ανόβερου», από την οποία πήρε το διδακτορικό της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, «να εξετασθεί (η διδακτορική διατριβή της) από μια ανεξάρτητη και ικανή επιτροπή».
Οι κατηγορίες, που αποκαλύφθηκαν σήμερα από το Der Spiegel και δημοσιοποιήθηκαν ευρύτατα μέσω του Ίντερνετ (αν και η ίδια της γνωρίζει από τον Αύγουστο), διατυπώνονται από μια ιντερνετική πλατφόρμα, τη «VroniPlag Wiki», που παρακολουθεί και καταγράφει τα κρούσματα λογοκλοπής σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
Στις 26 Σεπτεμβρίου, «στοιχεία λογοκλοπής βρέθηκαν σε 27 από τις 62 σελίδες» της διατριβής της φον ντερ Λάιεν που είχαν εξετασθεί μέχρι τότε, δηλαδή «μια αναλογία 43,5%», αναφέρει χαρακτηριστικά η VroniPlag.
Σύμφωνα με τον Γκέρχαρντ Ντάνεμαν, καθηγητής του Δικαίου στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και μέλος της πλατφόρμας, τον οποίο επικαλείται το Der Spiegel, «37 αποσπάσματα» αντιβαίνουν σε ακαδημαϊκούς κανόνες, όπως η επανάληψη φράσεων από ξένα κείμενα χωρίς ο συγγραφέας να αναφέρει πως πρόκειται για βιβλιογραφικές αναφορές.
«Η συχνότητα αυτών των λαθών και η ευκολία με την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί δείχνει μια χονδροειδώς πρόχειρη δουλειά», υποστήριξε ο Ντάνεμαν στη Sueddeutsche Zeitung.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011, ο υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ανερχόμενος αστέρας της πολιτικής, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε καταφύγει σε λογοκλοπή σε μεγάλα τμήματα της διδακτορικής διατριβής του.
Η Ανέτε Σαβάν, υπουργός Παιδείας και στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου, αναγκάσθηκε να κάνει το ίδιο τον Φεβρουάριο του 2013.
Όπως επίσης και η Σιλβάνα Κοχ-Μέριν, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 2011.
Παράλληλα, ο τίτλος του «δόκτορα», ο οποίος είναι πολύ σεβαστός στη Γερμανία και αναφέρεται συστηματικά όταν προσφωνείται κάποιος, αφαιρέθηκε από όλους… newsbomb.gr