Στον Μπερμπάτοφ η φανέλα με το «10» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Στον Μπερμπάτοφ η φανέλα με το «10»


Στον Μπερμπάτοφ η φανέλα με το «10»Η φανέλα με το «10» ταιριάζει απόλυτα σε έναν ποδοσφαιριστή που πριν ακόμη πατήσει το πόδι του στην Τούμπα αποτελεί το μεγάλο αστέρι του Δικεφάλου. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα έχει το 10 στην πλάτη του που άλλωστε είχε μείνει ελεύθερο μετά την αποχώρηση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης του Φακούντο Περέιρα. Για τις φανέλες του Μπερμπάτοφ υπάρχει από χθες τεράστια ζήτηση και όπως όλα δείχνουν οι πωλήσεις τους μπορεί να ξεπεράσουν ίσως και τα ρεκόρ που έχουν κάνει αυτές του Πάμπλο Γκαρσία.
Ηδη στο επίσημο σάιτ της ΟΥΕΦΑ το όνομα του Βούλγαρου είναι ανάμεσα σε αυτά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ σε σχέση με την πρώτη λίστα που είχε παραδώσει ο Δικέφαλος απουσιάζει το όνομα του νεαρού τερματοφύλακα Μάριου Σιαμπάνη. 
Τα ταλέντα του «Μπέρμπα»
Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ εκτός γηπέδων αποδεικνύει ότι έχει ισχυρή προσωπικότητα και πολλά ενδιαφέροντα. Συνηθίζει να διαβάζει πολύ, ιδιαίτερα λογοτεχνία, και έχει δείξει ότι έχει μεγάλο ταλέντο στη σκιτσογραφία, αν και ο ίδιος υπήρξε πηγή έμπνευσης για πολλούς επίδοξους ζωγράφους. Η ζωγραφική ήταν ένα ταλέντο που ανέπτυξε στην εφηβεία του όταν και έμενε μόνος του στη Σόφια αγωνιζόμενος στην ΤΣΣΚΑ. Από τις καρικατούρες του δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μάρλον Μπράντο στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «Ο Νονός», την οποία ο Μπερμπάτοφ έχει χαρακτηρίσει ως την καλύτερη κινηματογραφική δημιουργία όλων των εποχών. Μάλιστα έχει δείξει και ο ίδιος ότι έχει υποκριτικό ταλέντο καθώς υπάρχει ένα βίντεο όπου ο ίδιος υποδύεται τον «Νονό».
«Είναι τρελός ο Βούλγαρος»
Ο Γιώργος Σαββίδης πανηγυρίζει για τον ερχομό του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ. «Είναι τρελός ο Βούλγαρος» έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά τον υπογράψαμε. Παίκτες όπως ο Μπερμπάτοφ, ο Καμπιάσο και ο Εσιέν φέρνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ένα διαφορετικό επίπεδο». Παράλληλα ο γιος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να βρεθεί σήμερα στην Τούμπα και να αποθεώσει τον 35χρονο επιθετικό. «Ας τον καλωσορίσουμε και να τον κάνουμε να νιώσει θερμά στην Τούμπα. Ολοι πηγαίνουν και υποδέχονται τους παίκτες στα αεροδρόμια, αλλά εμείς θα τον παρουσιάσουμε επίσημα στην Τούμπα. Γι’ αυτό πρέπει να έρθει όσο περισσότερος κόσμος μπορεί. Οπως γίνεται στις παρουσιάσεις της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα» έγραψε.
Κοντά στα μικρά παιδιά
Ο Μπερμπάτοφ έχει αναδειχθεί πολλές χρονιές ο καλύτερος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής και μάλιστα έχει κάνει δημόσια έκκληση στους ανθρώπους που ψηφίζουν σχετικά να προτιμούν κάποιους άλλους. Ο 34χρονος επιθετικός δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους μικρούς ποδοσφαιριστές και έχει δημιουργήσει ακαδημία ποδοσφαίρου στην πατρίδα του. Μάλιστα πριν από κάποια χρόνια είχε διοργανώσει αγώνες πέντε επί πέντε κάνοντας περιοδεία σε περιοχές της Βουλγαρίας αντιμετωπίζοντας παρέες ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, προσελκύοντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες θαυμαστές. Εχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση, γεγονός που τον έχει κάνει και πρεσβευτή της ΟΥΝΕΣΚΟ. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δείχνει να είναι κοινωνικά συνειδητοποιήμενος και θεωρεί ότι ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει πολλά μικρά παιδιά στην πατρίδα του και κάνει προσπάθειες να τα φέρει κοντά στο ποδόσφαιρο.
«Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι όμορφο»
Ο Βούλγαρος επιθετικός δίνει μεγάλη σημασία στα ωραία πράγματα και όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος και στην εξωτερική του εμφάνιση. Μάλιστα κάποτε δίνοντας συμβουλές σε μια ιστοσελίδα που απευθυνόταν σε φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αναφερθεί και σε αυτήν. «Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι όμορφο, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή. Εχω την τύχη να ζω μια όμορφη ζωή και δεν έχω παράπονο και από την εξωτερική μου εμφάνιση. Είμαι ψηλός, γεροδεμένος και με μεγάλο κεφάλι που βοηθάει τους υπόλοιπους να με ξεχωρίζουν από μακριά» είχε γράψει δείχνοντας ότι δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί. Γενικότερα πάντως ποτέ δεν έχει δώσει δικαιώματα για την εξωγηπεδική του ζωή.
Ο Μπερμπάτοφ και η μαφία 
Από τις πολλές ιστορίες που έχουν δημιουργήσει αίσθηση στη ζωή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είναι και αυτές με τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη βουλγαρική μαφία. Η πρώτη εμπειρία του είχε να κάνει με την απαγωγή του μετά από μια προπόνηση της ΤΣΣΚΑ Σόφιας από τον αρχιμαφιόζο Γκεόργκι Ιλιεφ με σκοπό να δεχθεί να μεταγραφεί στην ομάδα του.
Η δεύτερη και μάλλον πιο σοβαρή ήταν το 2009 όταν άγνωστοι τον είχαν απειλήσει ότι θα απαγάγουν τη γυναίκα του και την κόρη του αν δεν τους δώσει λύτρα. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε, έφυγε χωρίς να ενημερώσει την αστυνομία, καθώς φοβήθηκε ότι οι επίδοξοι απαγωγείς είχαν πρόσβαση, και πήγε στη Βουλγαρία για να προστατέψει ο ίδιος την οικογένειά του. Επέστρεψε στην Αγγλία μαζί με τους δικούς του αλλά και με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον που ταξίδεψε στη Βουλγαρία με το ιδιωτικό τζετ της ομάδας για να τον φέρει πίσω.
Ιστορικό χατ τρικ
Οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δύσκολα θα ξεχάσουν τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος τους έδωσε μεγάλες χαρές με τα γκολ που πέτυχε και μάλιστα ένα παιχνίδι με τη Λίβερπουλ θα είναι για αυτόν ιστορικό. Και αυτό διότι πέτυχε χατ τρικ και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει να πετύχει τρία γκολ σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Ενα από τα οποία μάλιστα ήταν εκπληκτικό σε εκτέλεση, με τον Μπερμπάτοφ να κοντρολάρει την μπάλα και να τη στέλνει με ανάποδο ψαλίδι στα δίχτυα της Λίβερπουλ. Γι’ αυτό και θα τους μείνει αξέχαστος...
Μεγάλος ατακαδόρος
Συνήθως ποδοσφαιριστές με την αξία του Βούλγαρου μιλούν στο γήπεδο και αυτό κάνει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο Μπερμπάτοφ. Πανηγυρίζοντας ένα γκολ που πέτυχε με τη Φούλαμ, σήκωσε τη φανέλα και έδειξε το μήνυμα, μάλλον προς τους συμπαίκτες του... «Μείνετε ήρεμοι και δώστε μου την μπάλα» έγραφε, γεγονός πάντως που δεν άρεσε και ιδιαίτερα στον Μάρτιν Γιολ. «Κάποιοι ποδοσφαιριστές φοβούνται να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους. Εγώ από την άλλη είμαι απόλυτα ήρεμος. Ισως γιατί τις περισσότερες φορές ξέρω τι ακριβώς πρέπει να την κάνω πριν καν την ακουμπήσω» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του.
Εισήγαγε νέους όρους στο ποδόσφαιρο
Οι ποδοσφαιρικές ικανότητες του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έχουν φέρει ακόμη και νέους όρους στην Αγγλία. Ενα απίστευτο κοντρόλ που έκανε ο Βούλγαρος σε αγώνα της Φούλαμ, όταν κόλλησε την μπάλα στο πόδι του σε μια ψηλή σέντρα, εισήγαγε τον όρο «berbatov-esque» για κάθε ποδοσφαιριστή που κάνει εντυπωσιακό πρώτο άγγιγμα στην μπάλα. Συνήθως ο όρος συνοδεύεται από σχετικό βίντεο και για παράδειγμα τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τον Μπονί να προσπαθεί να κάνει ένα «berbatov-esque» σε προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτι χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ακόμη και κάποια κοντρόλ του Αντρέα Πίρλο στο Confederations cup χαρακτηρίστηκαν από τους Αγγλους ως «berbatov-esque».
Οταν ο Τούντορ συνάντησε τον Μπερμπάτοφ 
Ο Ιγκόρ Τούντορ που ζητούσε εναγωνίως έναν επιθετικό θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη μεταγραφή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, τον οποίον μάλιστα έχει αντιμετωπίσει και μια φορά ως αντίπαλο στην πολυετή του καριέρα στη Γιουβέντους. Οταν ο Βούλγαρος ήταν στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, στην πορεία των Γερμανών προς τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2001-02, αντιμετώπισε τη «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου του Ιγκόρ Τούντορ στη δεύτερη φάση των ομίλων. Στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο ο Μπερμπάτοφ δεν ήταν στην αποστολή αλλά στο δεύτερο στις 12 Μαρτίου του 2002 ξεκίνησε στην ενδεκάδα της Λεβερκούζεν στο «Μπάι Αρίνα» στο παιχνίδι που η Λεβερκούζεν κέρδισε με 3-1. Ο Μπερμπάτοφ δεν σκόραρε και έγινε αλλαγή στο 83’. Ο σημερινός προπονητής του Δικεφάλου δεν ήταν στις αρχικές επιλογές του Μαρτσέλο Λίπι αλλά μπήκε στον αγώνα στο 46’ και ήταν ο παίκτης που μείωσε πρόσκαιρα το σκορ σε 2-1 στο 61’ σκοράροντας με το κεφάλι.
Ο Μπερμπάτοφ αποτέλεσε την επιλογή του Πεπ Γκουαρδιόλα στην πρώτη του χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Ο προπονητής σήμερα της Μπάγερν θεωρούσε πως ο Βούλγαρος που τότε έπαιζε στην Τότεναμ έδενε με την ομάδα που ήθελε να δημιουργήσει, αλλά οι άνθρωποι της Μπάρτσα θεώρησαν ότι το κόστος της μεταγραφής του ήταν ιδιαίτερα υψηλό και έτσι δεν προχώρησαν στην απόκτησή του. Αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, η καριέρα του Μπερμπάτοφ θα είχε πάρει και διαφορετική τροπή. Ωστόσο το ίδιο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπευσε να τον αποκτήσει. Ο Αλεξ Φέργκιουσον έγινε ο αγαπημένος του προπονητής και ο «Μπέρμπα» από τους αγαπημένους της Γιουνάιτεντ
Από το Μάντσεστερ, πάντως, ο Βούλγαρος έφυγε με παράπονα από τον προπονητή του, καθώς δεν του έδωσε στην τελευταία του χρονιά τις συμμετοχές που περίμενε, έχοντας αναδειχθεί την προηγούμενη σεζόν πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μπερμπάτοφ έφτασε κοντά στη μεταγραφή του στη Φιορεντίνα, ωστόσο η πρόταση της Φούλαμ του Μάρτιν Γιολ με τον οποίον είχε συνεργαστεί στην Τότεναμ τον έπεισε να επιστρέψει στο Λονδίνο. Η διαδρομή του συνεχίστηκε ως το Μονακό και πλέον τη Θεσσαλονίκη.