Κίνα: Φοβοι για διαρροή τοξικών χημικών ουσιών στην Τιαντζίν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Κίνα: Φοβοι για διαρροή τοξικών χημικών ουσιών στην Τιαντζίν

Κίνα: Φοβοι για διαρροή τοξικών χημικών ουσιών στην ΤιαντζίνΑπομακρύνονται σήμερα οι κάτοικοι της ζώνης που βρίσκεται γύρω από την περιοχή, στην οποία σημειώθηκαν την Τετάρτη δύο τεράστιες εκρήξεις στην Τιαντζίν, στην βορειοανατολική Κίνα, λόγω των φόβων που υπάρχουν για μια διαρροή τοξικών χημικών ουσιών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα παράλληλα με την Beijing News, ένοπλοι αστυνομικοί άρχισαν να απομακρύνουν τον πληθυσμό έπειτα από τον εντοπισμό στην περιοχή κυανιούχου νατρίου, τρεις ημέρες μετά τις δύο γιγάντιες εκρήξεις σε αποθήκη με χημικά προϊόντα στο λιμάνι της Τιαντζίν, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 85 ανθρώπων και πυρκαγιές που η πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται ακόμη να θέσει υπό έλεγχο.

"Λόγω μιας διαρροής τοξικών ουσιών, οι πληθυσμοί που βρίσκονται κοντά στην ζώνη εκλήθησαν να απομακρυνθούν" από την περιοχή, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με αντικρουόμενες πληροφορίες, η ζώνη που πρέπει να εκκενωθεί εκτείνεται σε δύο με τρία χιλιόμετρα από την περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Το Νέα Κίνα είχε μεταδώσει εξάλλου γύρω στις 11:40 τοπική ώρα (06:40 ώρα Ελλάδος) ότι υπάρχει μια αναζωπύρωση των πυρκαγιών και είχε προσθέσει ότι ακούστηκαν αναφλέξεις στην ζώνη, αλλά δεν είχε διευκρινίσει σε τι οφείλονταν αυτές. 

Οι δύο τεράστιες εκρήξεις της Τετάρτης προκάλεσαν έντονες ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής για τον σχηματισμό ενός σύννεφου από τοξικές ουσίες. Οι συγγενείς των θυμάτων των εκρήξεων όπως και κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν στις αρχές, τις οποίες κατηγορούν ότι τους κρατούν στο σκοτάδι όσον αφορά το εύρος της καταστροφής.


Ο απολογισμός των δύο τεράστιων εκρήξεων της Τετάρτης οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε βιομηχανική ζώνη της πόλης Τιαντζίν της βορειοανατολικής Κίνας αυξήθηκε σε 85 νεκρούς, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το ωστικό κύμα της έκρηξης που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης έγινε αισθητό από κατοίκους σε πολυκατοικίες χιλιόμετρα μακριά στην πόλη των 15 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου βρίσκεται ένας σημαντικός εμπορικός λιμένας.
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 50 νεκρούς.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη χημικών προϊόντων στο λιμάνι και τραυμάτισαν εκατοντάδες ακόμη ανθρώπους, ενώ προκάλεσαν σοκ στην κινεζική κοινή γνώμη.

Χθες Παρασκευή οι κινεζικές αρχές υπερασπίστηκαν τις ενέργειες των πυροσβεστών που αρχικά χρησιμοποίησαν νερό για να κατασβέσουν την πυρκαγιά στην αποθήκη χημικών προϊόντων — κάτι που σύμφωνα με ξένους ειδικούς μπορεί να συνέβαλε να συμβούν οι εκρήξεις. tovima.gr