Επιδείνωση του καιρού: Που θα σημειωθούν καταιγίδες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Επιδείνωση του καιρού: Που θα σημειωθούν καταιγίδες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους και το Σάββατο όπου χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και τη θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι τοπικά ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.