ΚΕΡΚΥΡΑ: Προς απεργία τον Αυγουστο οδεύουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ: Προς απεργία τον Αυγουστο οδεύουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

xenodoxoipalili geniki sinelefsi 200-100.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, την οποία απασχόλησαν τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου.
Την Γενική Συνέλευση παρακολούθησε και ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό της Αθήνας Νίκος Παπαγεωργίου. Η Γενική Συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων επιβεβαίωσε στην απόφαση της την εκτίμηση του διοικητικού συμβουλίου για την κατάσταση που επικρατεί στα ξενοδοχεία και έκρινε αναγκαία την λήψη μέτρων για το φρενάρισμα και την αναχαίτιση της εργοδοτικής ασυδοσίας και των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων.
Προς αυτή την κατεύθυνση αποφάσισε:
1. Την προκήρυξη απεργίας των πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου σε ημερομηνία και διάρκεια που θα ορίσει άμεσα το διοικητικό συμβούλιο με αιτήματα:
Α) επαναφορά των προϋποθέσεων της επιδότησης ανεργίας στα προ μνημονίων κριτήρια. ΟΧΙ σε νέες περικοπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Β) ακύρωση όλων των «ατομικών συμβάσεων» και «συμφωνιών» που έχουν συναφθεί στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας με αφαίρεση εργατικών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Υπογραφή τοπικής ΣΣΕ σύμφωνα με το εγκεκριμένο από την συνέλευση πλαίσιο (μισθός 1000 ευρώ κλπ)
Γ) καταβολή δεδουλευμένων και πάσης φύσεως οφειλόμενων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.
Δ) ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, εφαρμογή 5θήμερου, 8ωρου, καθορισμός καθηκόντων και θεσμοθέτηση σύνθεση προσωπικού στα ξενοδοχεία)
Ε ) όχι στην εκμετάλλευση αλλοδαπών και Ελλήνων «πρακτικά καταρτιζόμενων»στα ξενοδοχεία.
Στ) όχι στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και ακύρωση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
2. Εξουσιοδοτείται το Δ.Σ του συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων να προκηρύξει απεργία σε ξενοδοχείο - ξενοδοχεία ή και πανκερκυραϊκή απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων μετά από αίτημα εργαζομένων, ή όποτε κριθεί από το Δ.Σ σκόπιμο με τα παραπάνω αιτήματα της απεργίας του Αυγούστου, ή οποιοδήποτε άλλο αίτημα κρίνει το Δ.Σ ότι πρέπει να θέσει.
3. Αποφασίζεται η άσκηση κάθε ένδικου μέσου κατά «Μέσων Ενημέρωσης» που το προηγούμενο διάστημα συκοφάντησαν τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, καθώς και όποιοι στο μέλλον ακολουθήσουν την ίδια στάση.
4. Αναλαμβάνει πρωτοβουλία το σωματείο της Κέρκυρας μαζί με το Σωματείο της Αθήνας και άλλα σωματεία μέλη του ΠΑΜΕ για συντονισμό αγωνιστικής δράσης σε ολόκληρη τη χώρα.
5. Αποφασίζεται η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων οργάνωσης πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως συλλαλητήρια, συναυλία διαμαρτυρίας, παραστάσεις, κλπ.
Τέλος στην γενική συνέλευση ανακοινώθηκε η απόφαση του Δ.Σ να ξεκινήσει δράση για το σταμάτημα των υπερωριών με 4ωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΚΟΛΦ την Δευτέρα 7 Ιουλίου.
Η 4ωρη στάση και η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 16.00 μ.μ. την ώρα δηλαδή που λήγει το 8ωρο των καμαριέρων κι άλλων εργαζομένων και θα ανασταλεί αν η επιχείρηση μέχρι τότε δείξει έμπρακτα ότι αλλάζει στάση.
Ανάλογες κινητοποιήσεις θα ακολουθήσουν και σε άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα ωράρια και επιβάλλουν εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας.
enimerosi.com