Σε ρόλο «τζάνκι» Κούγιας, Μανωλοπούλου, Ράγιου και άλλοι για τις ανάγκες του concept του
«P.E. Magazine» για τον αγώνα κατά των ουσιών και του εθισμού.
«Στρέψου κατά των ναρκωτικών και του αλκοόλ, αγάπησε τον εαυτό σου». Αυτό ήταν το μήνυμα της εκστρατείας κατά του εθισμού που ξεκίνησε το P.E. Magazine, που μόλις κυκλοφόρησε και αποτελεί το δεύτερο τεύχος του patrasevents.gr
Το όλο concept της καμπάνιας ήταν να βάλει επώνυμους επαγγελματίες από διάφορους χώρους που πρωταγωνιστούν στην κοινωνική ζωή της Πάτρας (και όχι μόνο), αλλάζοντας τους ρόλους και βάζοντας τους στην θέση εθισμένων ατόμων.
Οι φωτογραφίες κάνουν από σήμερα τον γύρο του διαδικτύου και όλα τα Μέσα της Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης, αλλά και του περιοδικού Τύπου μιλάνε για το θέμα που αποτελεί έμπνευση των ανθρώπων του patrasevents.gr και του P.E. Magazine.
10 επώνυμοι φωτογραφίζονται στον φακό του P.E. Magazine, γίνονται οι ίδιοι «τζάνκι», δείχνοντας που μπορεί να φτάσουν τους ανθρώπους οι ουσίες και μιλάνε για το πρόβλημα του εθισμού.
Ποιοι είναι αυτοί; Ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Μανωλοπούλου, Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ο γιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Γιώργος Δαράβαλης, η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος, Νατάσσα Ράγιου, η πολιτικός Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου, ο πολιτικός και δικηγόρος Αλέξης Σκαρμέας, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Γιώργος Σιγαλός και η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου.
Όλους τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και την διάθεση που είχαν. Οι φωτογραφίες σοκάρουν γιατί ο εθισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που χρειάζεται να μας σοκάρει όλους για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε, ατομικά και συνολικά. Οι επώνυμοι που μετατράπηκαν σε «τζάνκι» για τις ανάγκες του concept, περνούν μαζί με την εικόνα, ταυτόχρονα και το δικό τους μήνυμα κατά του εθισμού.
Εκεί που το πυκνό σκοτάδι δεν έχει ελπίδα να γίνει φως. Εκεί που κατοικεί η εξαθλίωση. Εκεί που η ζωή σου αναμετριέται με τον θάνατο κάθε στιγμή. Εκεί που ήθελες να πας χωρίς να ξέρεις. Εκεί που ίσως ήξερες μα νόμιζες ότι μπορεί να μπαινοβγαίνεις. Μα δεν μπορείς!
Πολλά τα σκαλιά για να ανέβεις. Δεν έχεις δύναμη, δεν έχεις αντοχές. Απόγνωση και πάλι. Άλλη απόγνωση αυτή! Να δραπετεύσεις, να σπάσεις τα δεσμά. Επιτέλους που είναι το φως; Μπορείς; Θέλεις πραγματικά; Θέλεις να νικήσεις τον θάνατο! Να ζήσεις! Πολλά τα σκαλιά, αλλά κοίτα… Υπάρχει κάπου εκεί φως!».
ΜΗΝ ΜΕΘΑΣ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛ. Γιατί τότε συρρικνώνεσαι, γίνεσαι μικρός, είσαι αδύναμος. Ζαρώνεις. Ασχημαίνεις. Ξεφτιλίζεσαι. Σε λυπούνται. Σε προσπερνούν. Δεν είσαι εσύ. Δεν το πίνεις το αλκοόλ. ΣΕ ΠΙΝΕΙ. Σε αποσυντονίζει. Σου θολώνει το μυαλό. Σε υποδουλώνει. Σε χρησιμοποιεί. Σε σκοτώνει. Δεν το χρειάζεσαι».
Μετά, κατέστρεψες το μυαλό σου. Τώρα απλώς κείτεσαι με βλέμμα καρφωμένο στο κενό. Τα ναρκωτικά δεν σου προσφέρουν τα όνειρα σου, σε στέλνουν στην κόλαση»γράφει από την πλευρά της η Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου.
Κάθε τι που σε κάνει ανίσχυρο. Να το “χουμε υπ” όψιν μας αυτό, σε κάθε βήμα της ζωής μας. Και να φέρνουμε στο νου μας τις εικόνες των ανθρώπων που καρφώνουν στις φλέβες της ζωής, τη σύριγγα του θανάτου» δηλώνει από την πλευρά του ο Κώστας Φλαμής.
Όλα είναι ίδια. Μουντά, άχρωμα, άοσμα, άγευστα. Η ζωή είναι όμορφη για να την κλείσεις σ’ ένα μπουκάλι με αλκοόλ» λέει από την πλευρά του ο Γιώργος Σιγαλός.
Για την πρέζα τα κάνεις όλα. Τα ναρκωτικά σιγοσβήνουν το κερί που κρατάς. Κράτησε την φλόγα και ζήσε, μπορείς, αρκεί να το θες» τονίζει η Ελένη Βασιλοπούλου μιλώντας για τον εθισμό.