Reuters: Άλλα 41 περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Reuters: Άλλα 41 περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία


Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας (MHRA) ανακοίνωσε σήμερα ότι υπήρξαν άλλες 41 αναφορές σπάνιων θρόμβων μετά από τον εμβολιασμό με AstraZeneca, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι τα οφέλη του σκευάσματος υπερτερούν των κινδύνων για την πλειονότητα των ανθρώπων.

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση, έγινε γνωστό ότι στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 209 θρόμβοι με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca, σε σύγκριση με 168 που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Η υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης των πολύ σπάνιων θρόμβων είναι σε νεότερους ανθρώπους. Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, έχουν προτείνει το εν λόγω εμβόλιο σε άτομα πάνω από μία συγκεκριμένη ηλικία.

Σύμφωνα με το Reuters, διαπιστώθηκαν επίσης 41 θάνατοι μετά τους θρόμβους στη Βρετανία, όπως ανέφερε το MHRA, αύξηση κατά 9 από τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, αν και ειδικοί λένε ότι επηρεάζονται από το ιστορικό των πολιτών και οι θρόμβοι πρόκειται να παραμείνουν ένα σπάνιο γεγονός.
Βρετανία: Πάνω από 22.000.000 εμβολιασμοί με AstraZeneca
Στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Τέσσερις περιπτώσεις σπάνιας πήξης αναφέρθηκαν μετά από μια δεύτερη δόση, αλλά το MHRA δεν ανέφερε πόσες δεύτερες δόσεις έχουν δοθεί ως τώρα.

Η Βρετανία έχει ενημερώσει ότι τα άτομα κάτω των 30 ετών λαμβάνουν ένα εναλλακτικό εμβόλιο έναντι του σκευάσματος των AstraZeneca και Οξφόρδης, αφού το MHRA διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με σπάνιους θρόμβους με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και αξιωματούχοι εξετάζουν εάν θα αλλάξουν τις συστάσεις και για άτομα κάτω των 40.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια είναι σπάνια και ενημέρωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν το εμβόλιο.Παράλληλα, η AstraZeneca έχει επισημάνει τις συστάσεις της ρυθμιστικής αρχής ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. thetoc.gr