Τα κινητά Xiaomi δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν πια τις εφαρμογές Google! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Τα κινητά Xiaomi δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν πια τις εφαρμογές Google!

 Οι χρήστες στην Κίνα διαπίστωσαν ότι το MIUI δεν επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση υπηρεσιών Google στις συσκευές Xiaomi τους.

Οι Υπηρεσίες Google για κινητά απαιτείται για τη χρήση βασικών εφαρμογών Google, συμπεριλαμβανομένου του Google Play store. Ωστόσο, στην Κίνα, ορισμένοι κατασκευαστές δεν εγκαθιστούν τις υπηρεσίες Google Mobile στα smartphone τους, καθώς υπάρχουν πολλά εναλλακτικά καταστήματα που διαθέτουν όλους τους τύπους εφαρμογών στους χρήστες.

Ορισμένοι χρήστες που προτιμούν εφαρμογές και υπηρεσίες Google μπορούν να τις εγκαταστήσουν οι ίδιοι. Ωστόσο, τώρα οι χρήστες του MIUI (με το νεότερο MIUI 12.5) αναφέρουν ότι δεν μπορούν να εγκαταστήσουν τις Υπηρεσίες Google για κινητά.

Σε μια μικρή επίσημη δήλωση, η Xiaomi λέει ότι αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζεται πλέον.

Η Xiaomi επιβεβαίωσε ότι τα smartphone που δεν έρχονται αρχικά με την πλατφόρμα υπηρεσιών της Google δεν θα μπορούν πλέον να εγκαταστήσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της εταιρείας. Οι περισσότερες συσκευές στην Κίνα δεν υποστηρίζουν GMS επειδή οι υπηρεσίες Google απαγορεύονται στη χώρα. Η Xiaomi δεν αποκάλυψε τη λίστα των μοντέλων που επηρεάζονται από αυτήν την αλλαγή πολιτικής, ωστόσο, οι χρήστες Redmi K30 Ultra και Redmi 10X 5G επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι πλέον σε θέση να εγκαταστήσουν εφαρμογές Google.

Το θέμα είναι εάν αυτό θα επηρεάσει και τα κινητά που πουλάει η εταιρεία και εκτός Κίνας. Μην ξεχνάτε ότι η Xiaomi έχει ήδη μπει στην λίστα οντοτήτων, αλλά είναι σε καλύτερη θέση από την Huawei που της έχουν απαγορευτεί τα πάντα! Επίσης μην ξεχνάτε και τις κινήσεις των μεγάλων εταιρειών στην Κίνα να ιδρύσουν δικά τους συστήματα που να μην εξαρτούνται από τους Αμερικανούς, καθότι φαίνεται ότι η κόντρα αυτή σιγά σιγά γίνεται πιο έντονη. Σε αυτό συμβάλει και η ίδια η Κίνα που άρχισε ν’ απειλεί τις ΗΠΑ να αλλάξουν τροπάριο, αλλιώς δεν θα έχουν αίσιο τέλος. Σίγουρα αναμένεται ένα ενδιαφέρον ματς, με αμφίρροπο υποθέτω αποτέλεσμα itechnews.gr