Μια άμορφη μάζα έμεινε από την έκρηξη σε ξενοδοχείο της Καστοριάς - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Μια άμορφη μάζα έμεινε από την έκρηξη σε ξενοδοχείο της Καστοριάς


Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της ισχυρής έκρηξης που ισοπέδωσε ιστορικό ξενοδοχείο στην Καστοριά τα ξημερώματα της Πέμπτης, η οποία ταρακούνησε και το Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων. Οι έρευνες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε γύρω κτίρια.

Το ιστορικό ξενοδοχείο της Καστοριάς «Τσάμης» είναι πλέον μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς το ξενοδοχείο παρέμενε κλειστό λόγω της πανδημίας και δεν βρισκόταν κανείς εκεί. Παρ' όλα αυτά, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν», στη Βόρεια Ελλάδα, Νίκος Φωτόπουλος, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί ερευνούσαν το ξενοδοχείο έως τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μετά την έκρηξη υπήρξαν εστίες φωτιάς, τις οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο 17 άνδρες της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο με επτά οχήματα.

Το τετραώροφο ξενοδοχείο που είχε ζωή πολλών ετών, κατέρρευσε σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων. Για προληπτικούς λόγους, η αστυνομία έχει αποκλείσει τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», με 75 κλίνες και πέντε σουίτες, ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς. Λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ‘70 και συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν χτισμένο κοντά στη λίμνη με θέα προς την πόλη. efsyn.gr