Πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί έκανε πεζοπορία στο Πήλιο – Τον κατήγγειλε η γυναίκα του - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί έκανε πεζοπορία στο Πήλιο – Τον κατήγγειλε η γυναίκα του

 Κατήγγειλε τον άνδρα της και η Αστυνομία έκανε τσακωτούς τους πεζοπόρους του Πηλίου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, Κώστας Παλάντζας συνελήφθη από την Αστυνομία και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί οργάνωσε, πεζοπορία στη Μακρινίτσα.

Tην Τρίτη, έγινε γνωστό ότι την καταγγελία στην Αστυνομία έκανε η ίδια η σύζυγος ενός από τους πεζοπόρους γιατί δεν ήθελε να μένει μόνη της τις Κυριακές, ενώ φοβόταν και την πιθανότητα ο άνδρας της να μολυνθεί από τον ιό.

Έτσι, δεν δίστασε να καταγγείλει στην Αστυνομία τον σύζυγό της, τους υπόλοιπους περιπατητές και τον Κώστα Παλάντζα, ο οποίος ως διοργανωτής της πεζοπορίας την πλήρωσε πιο ακριβά από όλους.

Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν 5.000 ευρώ, ενώ οι άλλοι καλούνται να πληρώσουν 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Ο ίδιος δηλώνει πως όταν ξεκίνησε η περιπέτεια με τον Covid-19, εδώ και ένα χρόνο, ο Σύλλογος έθεσε σα στόχο να μη γίνει κανένας, άθελά του, αιτία μετάδοσης του ιού.

Γι΄αυτό διακόπηκε κάθε ομαδική δράση, πριν καν χρειαστεί να θεσμοθετηθεί το μέτρο.

Επίσης, στόχος ήταν να μην εγκαταλείψει ούτε ένας από τον Σύλλογο την ατομική άθληση και την άσκηση.

«Γι’ αυτό δεν επιλέξαμε την “εύκολη λύση” της διακοπής των πάντων, αλλά κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη συνέχιση όλων.

»Πάντα, αποκλειστικά και μόνο σε ατομικό επίπεδο.

»Όπως κάναμε και χθες, στην ατομική πεζοπορία Μακρινίτσα – Χάνια – Δυτικό Καταφύγιο κ.α., διάρκειας για εμένα 9 ωρών», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Κ. Παλάντζα, άλλοι αθλητές έκαναν 7 ώρες, άλλοι 10 ώρες πεζοπορία.

«Άλλος γύρισε στα μισά της διαδρομής και όποιος ασχολείται με τη δραστηριότητα ξέρει πως και να θέλεις να κινηθείς σε συνάθροιση, είναι αδύνατο.

»Οι ειδικοί δεν ξέρουν ότι και να θέλεις να κάνεις ομαδική πεζοπορία, δεν γίνεται λόγω της στενότητας των μονοπατιών, ενώ αγνοούν και ότι στις πεζοπορίες είναι υποχρεωτικό να κινούνται αρκετά άτομα για λόγους ασφαλείας σε απόσταση πχ ενός χιλιομέτρου, με συνέπεια να μας αναγκάζουν να πορευόμαστε μόνοι, θέτοντας κάθε φορά σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλειά μας.

»Όταν επιστρέψαμε στη Μακρινίτσα, εγώ και ένας φίλος συναθλητής (μέχρι τρεις επιτρέπεται στην άσκηση, μέχρι 100 στις συναθροίσεις… δύο ήμασταν), είδαμε περιπολικό.

»Και επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, πήγαμε προς αυτό.

»Που να ξέραμε ότι κάποιος έκανε καταγγελία για ομαδική δράση.

»Το αποτέλεσμα ήταν πρόστιμο 300 ευρώ στον συναθλητή, και σύλληψη για εμένα μετά συνοδείας προστίμου 5.000 ευρώ καθότι τυγχάνω πρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου.

»Το ακόμη πιο κρίμα είναι ότι πρόστιμο έφαγαν και άλλοι 4 πεζοπόροι, τελείως άσχετοι με εμάς, που κατέφθασαν λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό μας και τους πήραμε στον λαιμό μας.

»Μετά από δεκαετίες ενασχόλησης με τον αθλητισμό και τα διοικητικά του, ουδεμία αναγνώριση περίμενα ποτέ από την Πολιτεία.

»Αλλά το να συλλαμβανόμαστε κι από πάνω, με ξεπερνά.

»Χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα, καθώς μας δίνουν την αφορμή να περάσουμε στην αντεπίθεση.

»Ως άτομα και ως σύλλογοι θα στραφούμε ομαδικά εναντίον όσων μέτρων μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και μας στερούν τα συνταγματικά ατομικά δικαιώματα.

»Θα διεκδικήσουμε τις ανάλογες αποζημιώσεις, κι ας τις πάρουμε μετά από 10 χρόνια. Αλλά θα τις πάρουμε.

»Ως σύλλογος συνεχίζουμε κανονικότατα την ατομική μας δράση 365 ημέρες τον χρόνο, με τον τρόπο που προβλέπεται και γνωρίζετε.

»Θα επανέλθουμε με κείμενο για συλλογή υπογραφών από άτομα και συλλόγους από όλη την Ελλάδα προκειμένου να στραφούμε πλέον νομικά εναντίον όσων μέτρων καταστρατηγούν τα ατομικά μας δικαιώματα».