Η απάντηση του Χαρδαλιά για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 (vid) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Η απάντηση του Χαρδαλιά για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 (vid)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε στην απορία πολλών πολιτών σχετικά με την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς το βράδυ της Δευτέρας (1/2) ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» και απάντησε σε πολλά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορονοϊού και την διαχείρισή της.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που απάντησε ήταν και αυτό που αρκετοί έχουν αναρωτηθεί σχετικά με την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00.

Επίσης αναφέρθηκε και στο γιατί στην Αττική ενώ είναι πλέον «κόκκινη» περιοχή συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές που είναι επίσης επιβαρυμένες η απαγόρευση είναι από τις 18:00.

«Συγκρίνουμε τελείως διαφορετικά μεγέθη, δηλαδή φανταστείτε να κλείσουμε από τις 18:00 την Αττική. Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι πως θα κινούνται στα ΜΜΜ; Δηλαδή μην συγκρίνουμε τελείως ανόμοια πράγματα και υπάρχει μια λογική σε όλο αυτό», ανέφερε, ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Λέτε ότι είναι πιο εύκολο να κλείσει στις 18:00 μια επαρχιακή πόλη» του είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου με τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας να απαντάει: «Ακριβώς, ακριβώς. Διότι φανταστείτε…».

«Πριν τις 21:00 δεν κολλάει, μετά κολλάει ο κορονοϊός;» - Η απάντηση 

«Βέβαια εκεί υπάρχει και το άλλο ερώτημα και θα το έχετε ακούσει: μετά τις 21:00 κολλάει περισσότερο, πριν δεν κολλάει; Γιατί δεν μας ενοχλεί όταν είμαστε στο Μετρό ο ένας πάνω στον άλλο ή όταν είμαστε ουρές έξω από πολυκαταστήματα, γιατί τα είδαμε και αυτά σε Ερμού και Τσιμισκή» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε: «Δηλαδή παγκόσμια όλες οι χώρες που έχουν το curfew μετά από κάποια ώρα κάνουν λάθος; Δηλαδή σε όλη την παγκόσμια κοινότητα μεγάλες χώρες, ποια είναι η λογική; Η λογική είναι ότι πρέπει να περιορίζουμε την κινητικότητα. Και το βασικότερο είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, που πίσω από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υπάρχουν άνθρωποι και πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει πραγματικά να έχουν χρόνο, να μπορέσουν να προσαρμόσουν και να ξεκουραστούν. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Γιατί λέει ο ένας να ανοίξει το ένα να ανοίξει το άλλο να ανοίξει το παράλλο. Ο καθείς τι λέει, "να ανοίξουμε με μέτρα". Δεν υπάρχει κανείς που προτείνει να ανοίξει χωρίς μέτρα. Ποιος ελέγχει τα μέτρα; Δηλαδή όταν έχουμε δυο εκατομμύρια σε κινητικότητα ή αν θέλετε έχουμε 40 κατηγορίες τελοσπάντων…», τόνισε.

 «Έχει κουραστεί ο κόσμος. Βεβαίως έχει κουραστεί, διότι είμαστε απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και είμαστε ένα βήμα μακριά από το να μπορέσουμε να επανέλθουμε σιγά σιγά σε μια μερική κανονικότητα», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.  

Δείτε το απόσπασμα από το 00:50:21 του βίντεο gazzetta.gr