O διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου προσπαθεί να καθησυχάσει μετά τις νέες απειλές Τραμπ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

O διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου προσπαθεί να καθησυχάσει μετά τις νέες απειλές Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ (Φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci)Η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ για την πιθανή αποχώρηση της χώρας του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου συνάδει με προηγούμενες δηλώσεις που έχει κάνει και δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία, διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής του, Ρομπέρτο Αζεβέδο.

«Μην πανικοβάλλεστε», είπε ο Αζεβέδο. «Οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τις βελτιώσεις που θα ήθελαν να γίνουν στον ΠΟΕ δεν είναι κάτι καινούριο. Και πιστεύω πως αυτά που είχε (σ.σ. ο Τραμπ) χθες συνάδουν με αυτά που έχουν εκφράσει και στο παρελθόν» οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, τόνισε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg News την Πέμπτη, ο Τραμπ είπε ότι αν ο ΠΟΕ δεν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη χώρα του, οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τον Οργανισμό.

Ο ΠΟΕ δημιουργήθηκε το 1994 για να καθορίζει τους κανόνες του παγκόσμιου εμπορίου και να επιλύει τις διαφορές μεταξύ χωρών. Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος, που ακολουθεί μια πολιτική προστατευτισμού αναφορικά με το εμπόριο, καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζονται με άδικο τρόπο από τον οργανισμό. Πέρσι είχε δηλώσει ότι «ο ΠΟΕ δημιουργήθηκε για να επωφελούνται όλοι εκτός από εμάς (…) Χάνουμε τις προσφυγές, σχεδόν όλες τις προσφυγές στον ΠΟΕ».

Η μεγαλύτερη εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ είναι με την Κίνα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να έχει επιβάλει δασμούς σε μεγάλο αριθμό προϊόντων που εισάγονται από τη χώρα αυτή.



Πηγή: O διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου προσπαθεί να καθησυχάσει μετά τις νέες απειλές Τραμπ | iefimerida.gr