Χειροπέδες σε τριάδα διαρρηκτών που «άδειαζε» παραθεριστικές κατοικίες στην Κέρκυρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Χειροπέδες σε τριάδα διαρρηκτών που «άδειαζε» παραθεριστικές κατοικίες στην Κέρκυρα

Φόβος και τρόμος είχαν γίνει για το νησί της Κέρκυρας τρεις νεαροί (21, 20 και 18 ετών) που είχαν συστήσει σπείρα διέπραττε κλοπές σε κατοικίες σε κάθε γωνιά του νησιού. Η δράση τους τελείωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Οι τρεις νεαροί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς λίγη ώρα πριν είχαν παραβιάσει παραθεριστική κατοικία στην περιοχή Μπαρμπάτι Κέρκυρας, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Ωστόσο, κατά την προανάκριση ταυτοποποιήθηκε η συντονισμένη δράση τους στην παραβίαση παραθεριστικών κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, με λεία κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους σε τέσσερις διαδοχικές περιπτώσεις διαρρήξεων κατοικιών τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2018, στις περιοχές Δουκάδες, Αυλιώτες, Μαγουλάδες και Απραός Κέρκυρας από τις οποίες αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρηματικά ποσά αξίας 30.000 ευρώ περίπου καθώς και προσωπικά αντικείμενα.

«Φορτωμένοι» με χρυσαφικά

Επιπλέον, διαπιστώθηκε η κατά περίπτωση διάπραξη, δύο ακόμη διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στην περιοχή Απραός Κέρκυρας, στις 23 Αυγούστου 2018, από τις οποίες αφαιρέθηκε πλήθος χρυσαφικών. Κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη στο Ι.Χ.  αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν ως μέσο για την διάπραξη των κλοπών μεγάλο μέρος των χρυσαφικών και τιμαλφών που αφαιρέθηκαν, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις. Οι τρεις ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. reader.gr