Tα δύο επαγγέλματα που πληρώνουν «χρυσάφι» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Tα δύο επαγγέλματα που πληρώνουν «χρυσάφι»

Σε εξαψήφια νούμερα έχουν εκτιναχθεί οι αμοιβές στελεχών στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση, αφού οι επιχειρήσεις από τη Σίλικον Βάλεϊ ως τη Wall Street ψάχνουν εναγωνίως εξειδικευμένα στελέχη αλλά η προσφορά είναι –ακόμη– μικρή.

Το αποτέλεσμα είναι όσοι διαθέτουν τα περιζήτητα προσόντα –και δεν είναι πολλοί– έχουν ανεβάσει το «κασέ» τους στα… ύψη.  Πιο καλοπληρωμένοι –από τους καλοπληρωμένους- είναι οι διευθυντές στον τομέα των analytics, οι οποίοι αμείβονται ετησίως με 140.837 δολάρια φέτος, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Glassdoor. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο μέσος όρος των αμοιβών στον κλάδο δεν υποχωρεί κάτω από 130.000 δολάρια.

Διψούν για στελέχη οι επιχειρήσεις

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που περιλάμβαναν τους όρους «artificial intelligence « (τεχνητή νοημοσύνη) και «machine learning» (μηχανική μάθηση) διπλασιάστηκε από το 2015 έως σήμερα, σύμφωνα με την Indeed.com, γεγονός που υποδηλώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των εργοδοτών για αυτές τις ειδικότερες. Την ίδια ώρα, οι διαδικτυακές αναζητήσεις για τα συγκεκριμένα προσόντα έχουν τριπλασιαστεί σχεδόν την τελευταία τριετία. Το ότι αυξάνονται οι διαδικτυακές αναζητήσεις, όμως, δεν σημαίνει ότι αυξάνονται και οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα προσόντα, με τις επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να βρουν αυτό που ψάχνουν.

«Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους, αναμένεται να ενταθεί ο ανταγωνισμός για την προσέλκυση ταλαντούχου δυναμικού», σχολιάζει ο Ρατζ Μουκέρτζι, ανώτατος αντιπρόεδρος προϊόντων στην Indeed. Όσοι ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά στον νέο αυτόν κλάδο, πάντως, καλά θα κάνουν να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Νέα Υόρκη. Καλά διαβάσατε, στη Νέα Υόρκη, και όχι το Σαν Φρανσίσκο, ανοίγουν οι περισσότερες θέσεις στην ΑΙ και τη μηχανική μάθηση –αναλογώντας σε ποσοστό άνω του 11% συνολικά.

Οι εργοδότες, μάλιστα, δίνουν σε όσους διαθέτουν τα προσόντα αυτά τις υψηλότερες αμοιβές από όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με την έκθεση της Glassdoor. Εταιρείες όπως η Apple, η Amazon, η Alphabet, το Facebook και η Uber έχουν πληρώσει αδρά για να εξασφαλίσουν τα πιο καταρτισμένα στελέχη του κλάδου, ενώ σιγά-σιγά βάζουν το χέρι στην «τσέπη» και εργοδότες από άλλους τομείς, όπως Υγεία και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι οι ετήσιες αποδοχές στην ΑΙ να έχουν εκτιναχθεί σε εξαπλάσια νούμερα τα τελευταία χρόνια.
Πηγή