Οικονομικά κερδισμένη η ΑΕΚ από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Οικονομικά κερδισμένη η ΑΕΚ από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ

Οικονομικά κερδισμένη η ΑΕΚ από τον αποκλεισμό του Î Î‘ÎŸÎšΟ αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Μπενφίκα αφήνει την ΑΕΚ μοναδική εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Champions League και αυξάνει ακόμη περισσότερο τα έσοδά της.

Η «Ένωση» θα εισπράξει ένα ποσό περίπου 5 εκατ. ευρώ από το market pool της UEFA (το ακριβές ποσό θα υπολογιστεί στο τέλος της σεζόν), ποσό που θα μοιραζόταν με τον ΠΑΟΚ εφόσον περνούσε κι αυτός στους ομίλους, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν το 55%. Πλέον όμως όλο αυτό το ποσό θα μπει στα ταμεία της ΑΕΚ. 

Υπενθυμίζεται πως με την πρόκριση στους ομίλους η ΑΕΚ εξασφαλίζει αυτομάτως 15,25 εκατ. ευρώ, ενώ εκεί κάθε νίκη φέρνει πριμ 2,7 εκατ. ευρώ και κάθε ισοπαλία 900.000 ευρώ. Φυσικά ενδεχόμενη παρουσία στα νοκ άουτ συνεπάγεται ακόμη πιο πολύ «χρυσάφι»: 9,5 εκατ. ευρώ αν φτάσουν στους «16», 10,5 εκατ. για τα προημιτελικά, 12 εκατ. για τα ημιτελικά και 15 για την πρόκριση στον τελικό, με το νικητή να εισπράττει επιπλέον 4 εκατ. ευρώ. Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ θα εισπράξει κι ένα ποσό βάσει της κατάταξης των ομάδων του Champions League από το δεκαετές ranking. Η «Ένωση» πληρώνοντας τα χρόνια που έλειψε από το υψηλό επίπεδο είναι τελευταία (32η) στη σχετική λίστα κι έτσι θα εισπράξει 1.108.000 ευρώ. Ενδεικτικά η Ρεάλ που είναι πρώτη θα πάρει 35.460.000 ευρώ. 

Συνεπώς η ΑΕΚ έχει εγγυημένα 16.358.000 ευρώ στα ταμεία της ήδη, ενώ το ποσό αυτό θα αυξηθεί αρκετά από τα χρήματα του market pool και μπορεί να εκτοξευτεί αν έχει καλά αποτελέσματα στους αγώνες της. sport-fm.gr