Xbox @ E3 2018: Halo Infinite, Gears 5, Forza Horizon 4, Cypberpunk 2077 και γεύση από το μέλλον - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Xbox @ E3 2018: Halo Infinite, Gears 5, Forza Horizon 4, Cypberpunk 2077 και γεύση από το μέλλον

Ενδιαφέρουσα μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσίαση της Microsoft στα πλαίσια της φετινής E3 2018, μια παρουσίαση η οποία είχε στο επίκεντρο της αποκλειστικά τα παιχνίδια, αφήνοντας όμως και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. 

Το πρώτο παιχνίδι που παρουσιάστηκε δεν είναι άλλο από το Halo Infinite, το νέο επεισόδιο στην πιο επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών των Microsoft Studios, το οποίο «συνεχίζει την ιστορία». Πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού βρίσκεται η 343 Industries η οποία για τη δημιουργία του έχει βασιστεί σε μια εντελώς νέα μηχανή γραφικών με την ονομασία Slipspase, και η οποία αναμενόμενα θα φέρει τα καλύτερα γραφικά από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της σειράς. Η ημερομηνία κυκλοφορίας πάντως του Halo Infinite παραμένει άγνωστη ακόμα και ως πρόβλεψη, αφού η Microsoft δεν άνοιξε τα χαρτιά της, επιφυλασσόμενη για το μέλλον.


Το Forza Horizon 4 αποτελεί μια ακόμα αποκλειστικότητα του Xbox όπως και οι προκάτοχοί του, με το όλο σκηνικό των αγώνων να μεταφέρεται στη Μεγάλη Βρετανία. Το παιχνίδι θα διαθέτει για πρώτη φορά έναν ανοιχτό κόσμο με δυναμικά εναλλασσόμενο καιρό, ο οποίος σύμφωνα με τα στελέχη της Playground Games, θα επηρεάζει σημαντικά την έκβαση των multiplayer αγώνων. Το Fallout 76 αποτελεί το νέο επεισόδιο στη σειρά παιχνιδιών Fallout αν και αποτελεί prequel. Το μέγεθός του αναμένεται σημαντικά μεγαλύτερο από το Fallout 4, έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερο όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για τους φίλους του Gears of War επιφύλασσε η Epic Games, με τρία συνολικά παιχνίδια όπου το καθένα να προορίζεται για διαφορετική πλατφόρμα. Το πρώτο είναι το Gears Pop, ένα παιχνίδι που προορίζεται για τις mobile πλατφόρμες του iOS και του Android και είναι βασισμένο στο στυλ που διαθέτουν οι φιγούρες της εταιρείας Funko. Στα PC θα κυκλοφορήσει το Gear Tactics, ένα turn-based παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο χρονικά τοποθετείται 12 χρόνια πριν το πρώτο παιχνίδι Gears of War.
Αναμενόμενα, είχαμε και την ανακοίνωση του Gears 5, του νέου επεισοδίου της σειράς το οποίο θα συνεχίζει την ιστορία, θα κυκλοφορήσει το 2019, και από το πρώτο gameplay trailer φαίνεται ότι θα διαθέτει εκπληκτικά γραφικά. Μάλιστα η Epic Games διευκρινίζει ότι το νέο Gears θα μπορεί να παίζει στην 4K ανάλυση και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο για κορυφαία εμπειρία.
Screenshot_1.jpg.dc42f42c34a89f1289a0d83903647346.jpg


Άλλες ανακοινώσεις που ξεχώρισαν περιλαμβάνουν το Devil May Cry 5 και το Ori and the Will O’ the Wisps, η συνέχεια του γνωστού platform παιχνιδιού που διακρίθηκε για την ποιότητα των γραφικών του και την ατμοσφαιρική του μουσική, δύο στοιχεία που με βάση το πρώτο trailer, θα ξεχωρίζουν και στο νέο παιχνίδι. Ακόμα επιβεβαιώθηκε η παρουσία battle mode στο Battlefield V ενώ είδαμε το Jump Force, το νέο παιχνίδι της Bandai Namco με πρωταγωνιστές γνωστούς χαρακτήρες από anime και manga, το Just Cause 4, The Division 2, Battleloads, το Kingdom Hearts 3 αλλά και το Cyberpunk 2077 της CD Projeckt το οποίο θα διαθέτει τον cyberpunk κόσμο του ομώνυμου παιχνιδιού, έχοντας αρκετές ομοιότητες με το Deus Ex. Νέο περιεχόμενο θα αποκτήσουν το Sea of Thieves και το Cuphead.


Στα πλαίσια της παρουσίασης, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά των Playground Games, Compulsion Games, Undead Labs και Ninja Theory, τέσσερα στούντιο τα οποία αναμένεται να εμπλουτίσουν τα Microsoft Studios με αποκλειστικά παιχνίδια που τόσο έχει ανάγκη το Xbox One. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, Phil Spencer, οι μηχανικοί της εταιρείας ήδη εργάζονται στη δημιουργία των επόμενων Xbox ενώ το μέλλον για τη Microsoft πάνω στο gaming αφορά τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης αλλά και το streaming ενός παιχνιδιού σε μια σειρά συσκευών όπως Xbox, PC και κινητό τηλέφωνο με διατήρηση των κορυφαίων γραφικών, ανεξάρτητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αυτό θα διαθέτει. insomnia.gr