Σήμερα στις 19:30 το συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας στο Βόλο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Σήμερα στις 19:30 το συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας στο Βόλο

Σήμερα στις 19:30 το συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας στο ΒόλοΣυλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, διοργανώνεται σήμερα και στον Βόλο. Το παμμαγνησιακό συλλαλητήριο τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική παραλία του Βόλου στις 7.30 το απόγευμα.

Φορείς, σύλλογοι και επαγγελματικές οργανώσεις καλούν τους Βολιώτες να διαδηλώσουν ότι το όνομα "Μακεδονία" είναι ελληνικό και αποτελεί κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού και έθνους.
Η πρόεδρος του συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος», Βέτα Μπελιτσιώτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «δεν παραχωρούμε το όνομα ‘Μακεδονία’ και το πρόβλημα δεν είναι, ούτε πολιτικό, ούτε κομματικό. Η Μακεδονία είναι μία και ανήκει στην Ελλάδα, δεν ανήκει στους Σλάβους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό».

Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όσο και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Εμπόρων Βόλου, θα κρατήσει αύριο κλειστή την αγορά και καλεί τον κόσμο σε μαζική συγκέντρωση μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κύριος ομιλητής στο συλλαλητήριο, θα είναι ο καθηγητής στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης, ενώ ομιλία θα εκφωνήσει και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. iefimerida.gr