Διάλογος τραπεζίτη-σερβιτόρου στο Nammos της Μυκόνου για κρέας που κοστίζει 1.500 ευρώ το κιλό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Διάλογος τραπεζίτη-σερβιτόρου στο Nammos της Μυκόνου για κρέας που κοστίζει 1.500 ευρώ το κιλό

Διάλογος τραπεζίτη-σερβιτόρου στο Nammos της Μυκόνου για κρέας που κοστίζει 1.500 ευρώ το κιλόΣάββατο 16 Ιουνίου 2018. Μεσημέρι . Μύκονος. Έλληνας Τραπεζίτης με την οικογένεια του και δυο φίλες των παιδιών του μπαίνουν το περίφημο NAMMOS.

Το μαγαζί είναι ήδη σχεδόν γεμάτο και η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Η παρέα του τραπεζίτη κάθεται σε ένα τραπέζι και μετά από λίγη ώρα έρχεται ο σερβιτόρος. Τους φέρνει καταλόγους. Όμως από τα περισσότερα φαγητά λείπουν τιμές. Επιθυμία 2 ατόμων από την παρέα είναι να φάνε κρέας. Ο τραπεζίτης ρωτάει τον σερβιτόρο.

Του λέει ότι έχει ένα καταπληκτικό κρέας wagyu που η μερίδα είναι 400 γραμμάρια. Ο τραπεζίτης συμφωνεί να έρθουν δυο μερίδες κρέας. Ενώ λοιπόν ο σερβιτόρος ετοιμάζεται να φύγει ο τραπεζίτης σκέφτηκε να ρωτήσει πόσο έχει το κρέας που μόλις έχει παραγγείλει…

Η απάντηση ακόμα ηχεί περίεργα στα αυτιά του τραπεζίτη. «Το κιλό έχει 1.500 ευρώ άρα τα 800 γραμμάρια είναι 1.200 ευρώ.»

Η παρέα έμεινε να τον κοιτάει αποσβολωμένη.

Ο τραπεζίτης ο οποίος φημίζεται για την ευφυΐα και το χιούμορ του λέει: «Καλά φέρε μου μισό κιλό λευκή τρούφα (το κιλό κοστίζει περίπου 3.000 έως 5.000 ευρώ)»

Ο σερβιτόρος μην καταλαβαίνοντας το χιούμορ,  του λέει: Τι εννοείτε;

Και η απάντηση του τραπεζίτη: «Τίποτα. Φέρε μου ένα τόμαχωκ. Πόσο κάνει αυτό;»

400 ευρώ το κιλό ήταν η απάντηση του σερβιτόρου.

Ο τραπεζίτης ξανάρωτάει αφού πλέον έχει ιδρώσει ολόκληρος:

Ωραία τι άλλα κρέατα έχετε;

Η απάντηση που έλαβε μάλλον τον ικανοποίησε.

Τελικά η παρέα των 6 ατόμων πλήρωσε περίπου 2,000 ευρώ. Αυτό που έχει να πει ο τραπεζίτης είναι ότι τουλάχιστον το service ήταν ονειρικό. Σύμφωνα με τον ίδιο “Μπορεί οι τιμές του να είναι ίσως οι ακριβότερες του πλανήτη (ξεπερνάει κατά πολύ άλλα διάσημα θέρετρα όπως το Αμάλφι , το Μονακό κλπ) αλλά τουλάχιστον όποιος πάει εκεί περνάει καταπληκτικά”.

Tι είναι το wagyu:

Πρόκειται για το ιαπωνικό μοσχάρι – άλλωστε Wa σημαίνει Ιαπωνικό και Gyu μοσχάρι. Δεν πρόκειται ακριβώς μόνο για μια ράτσα αλλά 4 (Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Polled και Japanese Shortborn), που ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή και ζουν σε ειδικές συνθήκες.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρέας τους να διατρέχεται από λεπτές ίνες λίπους που λιώνουν όταν μαγειρεύεται και το καθιστούν τρομερά ζουμερό, τρυφερό και ασφαλώς νόστιμο.

Όλα αυτά το έχουν καταστήσει σαν ένα από τα εκλεκτότερα εδέσματα που μπορείς να παραγγείλεις σε ένα meat restaurant -προσοχή όμως καθώς δεν είναι λίγα τα εστιατόρια που ισχυρίζονται πως πωλούν wagyu αλλά σερβίρουν κάτι άλλο.

Πηγή: mononews.gr