Φωτογραφίες: Στο νέο προπονητικό κέντρο του Ρέντη θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Φωτογραφίες: Στο νέο προπονητικό κέντρο του Ρέντη θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός



Στο «σπίτι των πρωταθλητών» έχουν επενδυθεί 40 εκατ. ευρώ τα τελευταία 8 χρόνια
Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης εφάμιλλο των μεγάλων clubs. Πρόκειται για το Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού, «το σπίτι των Πρωταθλητών» όπως το χαρακτηρίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΕ Γιώργος Παύλου, στο οποίο τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν επενδυθεί 40 εκατομμύρια ευρώ.

Το μεσημέρι της Τρίτης δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μίλησαν με όλους τους επικεφαλής των τμημάτων που υπάρχουν από το προπονητικό έως το ιατρικό. Οι χώροι, τα μηχανήματα, τα οκτώ γήπεδα τέσσερα με χορτάρι και τέσσερα με πλαστικό χλοοτάπητα, η πισίνα, τα γυμναστήρια και οι ξενώνες τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των Ακαδημιών είναι εντυπωσιακά και έχουν σχεδιασθεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.


«Σήμερα θα σας δόθηκε η ευκαιρία να εισχωρήσετε σε ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης, να δείτε και να ακούσετε πράγματα που δεν είχατε την ευκαιρία να ακούσετε για αυτό μέχρι τώρα» δήλωσε ο Γιώργος Παύλου, ο οποίος επεσήμανε τα βασικά σημεία που αφορούν το προπονητικό κέντρο:

«1. Το προπονητικό κατέχει μια έκταση 100 στρεμμάτων

2. Από το 2010 που ανέλαβε την διοίκηση ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης το Προπονητικό Κέντρο αναβαθμίστηκε και σχεδόν διπλασιάστηκε αφού έγιναν πολλές νέες κατασκευές, ανακατασκευές και ανακαινίσεις.


3. Στο Κέντρο προπονείται η Α’ ομάδα, η Ακαδημία αλλά γίνονται και πολλές εκδηλώσεις.

4. Σήμερα απασχολούνται περισσότερα από 130 άτομα, φιλοξενούμε 50 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το επισκέπτεται πολύς κόσμος στα πλαίσια των εκδηλώσεων.

5. Τα τελευταία 8 χρόνια έχουν δαπανηθεί παραπάνω από 40 εκατομμύρια σε κατασκευές, επισκευές και συντηρήσεις

6. Όλα αυτά τα έργα δεν έγιναν σε μια χρονιά, αλλά έγιναν με στόχους , προτεραιότητες και αγάπη ακολουθώντας τις αυξανόμενες ανάγκες της ομάδας.

7. Το επόμενο έργο που σκεφτόμαστε να φτιάξουμε είναι ένα γήπεδο futsal

8. Αυτή την εποχή είμαστε σε περίοδο συντηρήσεων, εκμεταλλευόμαστε την απουσία της Α’ ομάδας η οποία έρχεται στο τέλος της εβδομάδας, ώστε να ετοιμαστούμε για την νέα σεζόν οπότε θα μας δείτε σε μια πραγματική κατάσταση.

9. Το Π. Κ. Ρέντη είναι ένα στολίδι για την Ελλάδα»

- Το Προπονητικό Κέντρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι στα όρια του Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Η έκταση αποκτήθηκε το 1962 και το 1965 ξεκίνησε η κατασκευή του. Το 2003 ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του.

-Το 2010 επί προεδρίας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη το Π.Κ. επεκτάθηκε με τις κατασκευές νέων γηπέδων και ξενώνων και εκσυγχρονίζεται κάθε χρόνο. Σήμερα καλύπτει έκταση 100 στρεμμάτων.

- Το Π.Κ φιλοξενεί την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και τα Τμήματα της Ακαδημίας.

- Η Ακαδημία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποτελείται από 11 Τμήματα στα οποία εκπαιδεύονται και αγωνίζονται 265 ποδοσφαιριστές ηλικίας από 8 έως 19 ετών. Επιπλέον υπάρχει και η ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό».

-Στους ξενώνες του Π.Κ φιλοξενούνται 50 παιδιά ηλικίας 14 έως 19 ετών απ’ όλη την Ελλάδα τα οποία είναι μέλη των ομάδων της Ακαδημίας.

- Στα γήπεδα του Π.Κ φιλοξενούνται οι αγώνες του UEFA Youth League αλλά και των Πρωταθλημάτων Super League Υποδομών.

- Για την κάλυψη των αναγκών του Π.Κ δουλεύουν σ’ αυτό 130 εργαζόμενοι.

- Το Π.Κ. έχει 8 γήπεδα.

«Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα από τα καλύτερα και σύγχρονα κέντρα Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης στην Ευρώπη.

Είναι εξοπλισμένο με όλα τα μοντέρνα μηχανήματα για την πλήρη κάλυψη των αθλητών σε οποιανδήποτε πρόβλημα τραυματισμού προκύψει. Υπάρχει άψογη συνεργασία με το Ιατρικό Τιμ της Ακαδημίας» τόνισε ο αρχίατρος της ομάδας Χρήστος Θέος.

Τα μηχανήματα φυσιοθεραπείας είναι:

1)Διαμαγνητική Αντλία (Για την γρήγορη απορρόφηση οιδημάτων)
2) Tekar (Για ταχεία απορρόφηση φλεγμονής και πόνου)
3) Λέιζερ (Επούλωση Ιστών)
4) Ηλεκτροθεραπείες (Διαθέτουμε τρεις συσκευές για αναλγησία και αντιφλεγμονώδη δράση)
5) Φωτόλουτρα (Τοπική αύξηση θερμότητας)
6) Shock Wave (Κρουστικός υπέρηχος)
7) Zamar (Για θερμοθεραπεία και κρυοθεραπεία)
8) Cryoflow (Συσκευή παγοθεραπείας)
9) Game Ready (Κρυοθεραπεία)
10) Normatec (Κυκλοφορητής Άκρων)
11) Υπέρηχα (Για αντιφλεγμονώδη δράση)
12) SYBEX (Για ισοκινητικό έλεγχο)
13) ANTI GRAVITY TREADMILL (Διάδρομος αντιβαρύτητας για σταδιακή επανένταξη)





ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ


Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το meeting room ή όπως το αποκαλούν στου Ρέντη το «κόκκινο δωμάτιο», όπως γίνονται οι αναλύσεις των αντιπάλων πριν από κάθε αγώνα, η ακτινογραφία κάθε παίκτη της αντιπάλου ομάδας, τα λάθη που γίνονται και η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού Με προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας γίνονται επιστημονικές αναλύσεις από τους τρεις αναλυτές της ομάδας και κατά τη διάρκεια του αγώνα και τα data στέλνονται στον βοηθό προπονητή στο ημίχρονο προκειμένου να μελετηθούν και να προσαρμοστεί η τακτική.






ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Στον χώρο αυτό με εμβαδόν 400 m2 εφαρμόζονται καθημερινά τόσο τα ομαδικά όσο και τα ατομικά προγράμματα των παικτών της πρώτης ομάδας που αφορούν τη μυϊκή ενδυνάμωση με στόχο τη μέγιστη δύναμη και την ταχυδύναμη αλλά και της πρόληψης των τραυματισμών.

«Ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου έχει ανανεωθεί κατά 80% τα τελευταία έξι χρόνια και περιλαμβάνει μία πλήρη συλλογή από μηχανήματα» επεσήμανε ο γυμναστής της ομάδας, Χρήστος Μουρίκης:

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο Ολυμπιακός ήταν από τις πρώτες ομάδες που διέθεσαν για την προπόνηση των παικτών τα RUN ROCKETS και την τεχνολογία Yo-Yo για την ταχυδύναμη».








ΤΟ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Είναι εξοπλισμένο με εργοσπιρόμετρο και παρέχει τη δυνατότητα για μέτρηση αερόβιας ικανότητας και μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου με ειδικά πρωτόκολλα. Γίνονται αναλύσεις γαλακτικού οξέος στο αίμα και επιπέδου αφυδάτωσης πριν την έναρξη της προπόνησης.







ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Περιλαμβάνει πισίνα μεγάλων διαστάσεων, μικρότερη πισίνα για κρυοθεραπεία, τρία τζακούζι και μία σουηδική σάουνα καθώς και χαμάμ. Μετά το τέλος της προπόνησης υπό την επίβλεψη ειδικού προσωπικού εκτελείται μέρος της αποθεραπείας και χαλάρωσης των παικτών.







ΓΗΠΕΔΑ G1 -G2

Υπάρχουν δυο μεγάλα-κεντρικά γήπεδα στα οποία κάνει προπόνηση η Α’ ομάδα ενώ παίζει και τους αγώνες της στο Youth League και στην Super League η ομάδα Νέων. Υπάρχει εξέδρα με 2000 καθίσματα.

Αυτή την περίοδο έργα ανακατασκευής του γηπέδου G2. Με την ολοκλήρωση τους το γήπεδο αυτό θα έχει υβριδικό χλοοτάπητα όπως το «Γ. Καραϊσκάκης», το G1 και το G4. Τον συγκεκριμένο χλοοτάπητα χρησιμοποιούν κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη όπως η Μπαρτσελόνα και η Τσέλσι ενώ 6 από τα 12 γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας τον έχουν επιλέξει!

Η εταιρεία είναι από την Ολλανδία.

Ο συγκεκριμένος χλοοτάπητας είναι 80% φυσικό χόρτο και 20% συνθετική ίνα. Χρησιμοποιείται για 4 λόγους:

1) Έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα

2) Έχει ομοιομορφία. Επιτυγχάνεται η μέγιστη ταχύτητα και επιτυχία στη μεταβίβαση της μπάλας.

3) Λόγω της κατασκευής του μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών.

4) Είναι μαλακό, δεν κουράζει στην προπόνηση, απορροφά τους κραδασμούς.

Σχετικά με την άμμο είναι από την Αίγυπτο. Έχει την ίδια σύσταση και είναι ομοειδή.

Επιστρώσεις

1) Χαλίκι-Αποστραγγιστικό σύστημα-σωλήνες

2) Άμμος

3) Άμμος με οργανικό υλικό

Σπόρος: Ο σπόρος είναι ειδικός και κάνουμε εισαγωγή από την Αγγλία.

Συντήρηση: Κάθε χρόνο θέλει συντήρηση, ανανέωση ο χλοοτάπητας. «Ξυρίζεται» ο φυσικός χλοοτάπητας.


ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος της κατασκευής κάθε γηπέδου με υβριδικό χλοοτάπητα αγγίζει τα 700.000 ευρώ.









ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ P1 ΚΑΙ P2

Τα δυο πλαστικά γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν για προπονήσεις οι ομάδες Κ-10 έως Κ-14 της Ακαδημίας μας. Το 2012 έγινε δια πλάτυνση τους και μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες. Εδώ υπάρχουν και δυο γήπεδο ποδοβόλεϊ ενώ όπως βλέπετε γύρω από τα γήπεδα υπάρχει επένδυση για λόγους ασφαλείας. Στα γήπεδα έχει τοποθετηθεί ειδικό καουτσούκ από την Πολωνία το οποίο είναι φιλικό για τα παιδιά και με μεγάλες θερμοκρασίες δεν έχει αναθυμιάσεις. Στα γήπεδα αυτά διεξάγονται όλο τον χρόνο τα δοκιμαστικά της Ακαδημίας για τις μικρές ηλικίες αλλά και εργομετρικές μετρήσεις. Στα γήπεδα αυτά δυο φορές την εβδομάδα κάνει προπόνηση και η ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», η οποία είναι ομάδα της Ακαδημίας την οποία και αποτελούν παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά.







ΞΕΝΩΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Στους ξενώνες η Ακαδημία «φιλοξενεί» ποδοσφαιριστές απ’ όλη την Ελλάδα ηλικίας 14 έως 16 ετών. Κατασκευάστηκαν το 2011 με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των νεαρών ποδοσφαιριστών που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να παίξουν στον Ολυμπιακό και να διακριθούν μέσα από την δουλειά τους στην Ακαδημία. Είναι κατασκευασμένη από ειδικό ξύλο.

Ήταν επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν γιατί έως τότε τα παιδιά, ηλικίας έως 15 ετών, έμεναν για λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο της Α’ ομάδας αλλά και σε σπίτια και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

Οι ξενώνες του Προπονητικού Κέντρου κατασκευάστηκαν για να μπορούν να φιλοξενήσουν μια πλήρης αποστολή ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι ξενώνες μπορεί να καλύψουν τις ανάγκες 26 ποδοσφαιριστών ενώ έχουν νοικιαστεί και 8 διαμερίσματα σε πολυκατοικία δίπλα στο Προπονητικό Κέντρο στην οποία διαμένουν 27 ποδοσφαιριστές άνω των 17 ετών.

Στους ξενώνες υπάρχει καθιστικό και μελετητήριο ενώ δίπλα από αυτούς υπάρχουν σπιτάκια για την διαμονή των υπεύθυνων για την επίβλεψη των παιδιών όλο το 24ωρο. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των παιδιών και στην άνετη διαμονή τους. Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Την τρέχουσα περίοδο φιλοξενούνται στο Προπονητικό Κέντρο 50 παιδιά τα οποία έχουν επιλεχτεί από το τμήμα scouting της Ακαδημίας και προέρχονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας.






ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού φιλοξενεί 50 παιδιά ηλικίας 14 έως 19 ετών στους ξενώνες στο Προπονητικό Κέντρο. Επί προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας μέσα από το οποίο οι νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν να αφοσιωθούν στο στόχο τους που είναι η εκπαίδευση τους στο αγαπημένο τους άθλημα.

Όπως επεσήμανε η υπεύθυνη Χριστίνα Δαρίτση, « μέσα από αυτό το πρόγραμμα η Ακαδημία παρέχει στα παιδιά, διαμονή, σίτιση, εκπαίδευση σε σύγχρονο και εξελιγμένο περιβάλλον. Ο σύγχρονος ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι και έξυπνος και γι’ αυτό δίνουμε τεράστια έμφαση στο σχολείο.

Ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει σχολεία (Γυμνάσιο-Λύκειο) στην περιοχή και κάθε πρωί με λεωφορείο τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο τους έχοντας μαζί τους και το μεσημεριανό τους γεύμα σε μποξ. Υπάρχει εποπτεία για τις επιδόσεις τους στο σχολείο η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την ουσιαστική σχέση με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων. Στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη γίνονται φροντιστήρια αλλά και μαθήματα αγγλικών. Τα παιδιά διαβάζουν εδώ, διασκεδάζουν στο play room και γενικά προσπαθούμε τηρώντας όμως αυστηρούς κανόνες, να ζουν όπως στο σπίτι τους, και να αισθάνονται την Ακαδημία ως οικογένεια τους. Η Ακαδημία έχει και αθλητικό ψυχολόγο ο οποίος έρχεται καθημερινά σε επαφή με τα παιδιά και τους προπονητές και φυσικά και αθλητικό διατροφολόγο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διατροφή τους.»







ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Το ιατρείο και φυσιοθεραπευτήριο της Ακαδημίας είναι στελεχωμένο με έμπειρο προσωπικό και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των 265 ποδοσφαιριστών μας. Επικεφαλής είναι ο κ. Αλέξανδρος Κοϊνης, ο οποίος είναι ιατρός στον Metropolitan, και μαζί του εργάζονται 4 φυσιοθεραπευτές. Υπάρχει άψογη συνεργασία με την Α’ ομάδα.








ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Ακολουθεί το γυμναστήριο της Ακαδημίας. Το γυμναστήριο κατασκευάστηκε το 2013 και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Το εξωτερικό γυμναστήριο κατασκευάστηκε το 2017. Το γυμναστήριο καλύπτει όλες τις ανάγκες της Ακαδημίας. Έχει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και όπως θα δείτε στους τοίχους του υπάρχουν μεγάλες μορφές της ιστορίας του Ολυμπιακού προκειμένου να εμπνέονται τα παιδιά στο χώρο δουλειάς τους και να «φτιάχνουν» είδωλα. Το γυμναστήριο είναι 250 τμ.


Το γυμναστήριο της Ακαδημίας είναι πλήρως εξοπλισμένο. Χρησιμοποιείται για την εκγύμναση και για την αποθεραπεία σε συνεργασία με τους φυσιοθεραπευτές.

Τα πιο βασικά του όργανα είναι:

VERTIMAX

Είναι ένα εργαλείο που εμείς το χρησιμοποιούμε για να αυξήσουμε την ταχύτητα . την εκρηκτικότητα και την αλτική ικανότητα χωρίς να διακινδυνέψουμε κάποιο τραυματισμό αφού η αντίσταση από τα λάστιχα αυτορυθμίζεται(όση δύναμη θα βάλεις τόση αντίσταση θα δεχθείς ) από τον ίδιο τον αθλητή και το επίπεδο του. Είναι επίσης ιδανικό για την ανάπτυξη τόσο της λειτουργικής δύναμης όσο και για την εξειδικευμένη προπόνηση για την αποκατάσταση και εισαγωγή ενός τραυματία.



OPTOJUMP

Το OPTOJUMP αποτελεί σημαντικό εργαλείο για εμάς αφού είναι κομμάτι των τεστ που πραγματοποιούνται ανά δύο μήνες περίπου σε συγκεκριμένα αλτικά τεστ ώστε να διαπιστωθεί τόσο η εξέλιξη στο άλμα όσο και η ισχύ των κάτω άκρων άρα κατά συνέπεια και η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων βελτίωσεις που εφαρμόζονται στο Γυμναστήριο.

FMS

Το FMS χρησιμοποιείται για να εντοπίζει τα προβλήματα και να παρακολουθεί την πρόοδο. Αυτό είναι ένα σύστημα αξιολόγησης ασυμμετριών και incorrect πατεντών κινήσεων του σώματος και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις πιο ευεργετικές διορθωτικές ασκήσεις με σκοπό την αποκατάσταση και τη δημιουργία μιας μηχανικά υγιούς πρότυπης κίνησης.







ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Στον εξωτερικό χώρο του γυμναστηρίου έχει τοποθετηθεί τεχνητός χλοοτάπητας ώστε να προσομοιώνει τις αγωνιστικές συνθήκες και να είναι ποιο ρεαλιστική η προπόνηση .Στο συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιούνται ατομικές και ομαδικές προπονήσεις συναρμοστικών ικανοτήτων , τεχνικής τρεξίματος και λειτουργικής προπόνησης. Επίσης εδώ γίνονται όλα τα τεστ πεδίου που περιλαμβάνουν τεστ αντοχής ,ταχύτητας και ευκινησίας χωρίς να έχουμε παρεμβολή εξωτερικής παρέμβαση. Το ταρτάν χρησιμοποιείτε για την βελτίωση τις ταχύτητας , για βελτίωση δρομικής ικανότητας καθώς και για αποκατάσταση τραυματισμών..






Γήπεδα G-4, P-4, P-3

Από εδώ αρχίζει η πίσω πλευρά του Προπονητικό Κέντρου Ρέντη και όλες οι εγκαταστάσεις (γήπεδα, αποδυτήρια, πάρκινγκ) δημιουργήθηκαν επί προεδρίας κ. Μαρινάκη. Το «συγκρότημα» αυτό περιλαμβάνει την δεύτερη είσοδο του Προπονητικού Κέντρου από την οποία εισέρχονται σ’ αυτό, γονείς, επισκέπτες και αποστολές ομάδων. Εδώ υπάρχουν τρία γήπεδα. Το G4 έχει διαστάσεις μισού γηπέδου με υβριδικό χλοοτάπητα το οποίο κατασκευάστηκε το 2016. Χρησιμοποιείται για αποκατάσταση, για προπόνηση τερματοφυλάκων και για προπόνηση σε κλειστές άμυνες. Το P4 που είναι συνθετικό, κατασκευάστηκε το 2017, είναι 7χ7 και καλύπτει τις ανάγκες των μικρών τμημάτων αλλά και το P3 που είναι συνθετικό, 11χ11, το οποίο κατασκευάστηκε το 2014 και στο οποίο φιλοξενούνται μεταξύ άλλων οι αγώνες Super League K-15 και Κ-17 των ομάδων της Ακαδημίας μας. Το γήπεδο είναι πιστοποιημένο από την FIFA και μπορεί να τελεστούν σ’ αυτό διεθνείς αγώνες.



G3. Στο γήπεδο αυτό το οποίο είναι προδιαγραφών FIFA και έχει κανονικές διαστάσεις 11χ11 προπονούνται οι ομάδες Κ-20, Κ-17, Κ-16 και Κ-15 της Ακαδημίας μας ενώ παίζουν τους αγώνες τους οι ομάδες Κ-15 και Κ-17 στα Πρωταθλήματα Super LEAGUE. Το γήπεδο χρησιμοποιείται επίσης για την διεξαγωγή φιλικών αγώνων, των αγώνων Special Olympics που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ακαδημία μας αλλά και για τις τελικές φάσεις του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Σχολών. Υπάρχει κουλουάρ που χρησιμεύει στις προπονήσεις, εξέδρα 150 θέσεων αλλά και χώρος για την κινηματογράφηση των αγώνων. Στο κτίριο υπάρχουν δυο μεγάλα και σύγχρονα αποδυτήρια και αίθουσα συσκέψεων προπονητών.

ΜΠΙΤΣ ΣΟΚΕΡ-ΠΟΔΟΒΟΛΕΪ

Η κατασκευή του γηπέδου μπιτς σόκερ και ποδοβόλει ολοκληρώθηκε το 2017. Είναι οι νέες κατασκευές του Κέντρου και τα χρησιμοποιεί η Α’ ομάδα αλλά και η Ακαδημία.

Το Μπιτς Σόκερ έχει στρωθεί με ειδική άμμο από την Αφρική, για να μην κολλάει στο σώμα του αθλητή και για να μην λασπώνει. Έχει τέλειο αποστραγγιστικό σύστημα. Το γήπεδο αυτό φτιάχτηκε για τις παρακάτω χρήσεις:

Α) για ψυχαγωγία τα παιδιά ξεφεύγουν από το καθημερινό στρες βοηθώντας τα να απωλέσουν το παιχνίδι και να παίζουν με δικούς του κανόνες με αποτέλεσμα να δημιουργείτε ευχαρίστηση και πνευματική ευεξία στους παίκτες .Β) Αποκατάσταση η αστάθεια της επιφάνειας βοηθάει στη αποκατάσταση του αθλητή καθώς ενεργοποιούνται περισσότερες μυϊκές ομάδες .Γ) Μυϊκή ενδυνάμωση και για τεχνική τρεξίματος ενεργοποιούμε και γυμνάζουμε μυϊκές ομάδες που δεν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε στο σταθερό έδαφος.

Το Ποδοβόλεϊ έχει φτιαχτεί για την διασκέδαση των ποδοσφαιριστών.

ΓΗΠΕΔΟ G3

Το G3 έχει θερμόφιλη ποικιλία (Vermuda grass) και έχει την καλύτερη απόδοση την άνοιξη και το καλοκαίρι.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Πισινά με παγωμένο νερό και βότσαλα

Η σωστή και γρήγορη αποθεραπεία των αθλητών μετά την προπόνηση ή τον αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη. Ακολουθώντας τις σύγχρονες μεθόδους η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός παρέχει στους αθλητές του την δυνατότητα αυτή με την χρήση πισίνας – διαδρόμου με παγωμένο νερό και βότσαλα. Το παγωμένο νερό έχει θερμοκρασία που κυμαίνεται στους 8ο C. Αυτό που χρειάζεται ο αθλητής μετά από έντονη καταπόνηση είναι η αποβολή όλων των υποπροϊόντων του μεταβολισμού, ο περιορισμός των μικροτραυματισμών και να καταπραΰνει το νευρικό του σύστημα. Το παγωμένο νερό αποτελεί μια σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση που τα αποτελέσματα της είναι ευεργετικά για τους αθλητές. Κάθε αθλητής πρέπει να παραμείνει μέσα στο νερό για τουλάχιστον 2 λεπτά (αν αντέχει και παραπάνω). Τα βότσαλα που πατούν οι αθλητές βοηθούν στην χαλάρωση του πέλματος από την καταπόνηση των φορτίων που ασκούνται κατά την διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων. Λειτουργεί με τους κανόνες της ρεφλεξολογίας ενισχύοντας την αιματική κυκλοφορία με αποτέλεσμα την καλύτερη και γρηγορότερη χαλάρωση των αθλητών.

Στο Προπονητικό Κέντρο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και εστιατόριο για την Α’ ομάδα η οποία καλύπτει τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών και του επιτελείου αλλά και εστιατόριο για την Ακαδημία το οποίο καλύπτει τα γεύματα των 50 οικότροφων και τις ανάγκες των εργαζομένων στο Π.Κ. Παλαιότερα τόσο η Α’ ομάδα όσο και η Ακαδημία έτρωγαν σε διαφορετικές ώρες στον ίδιο χώρο. Εν συνεχεία αποφασίστηκε να φτιαχτούν δυο για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη «απόσταση» της α’ ομάδας με την Ακαδημία. Η κουζίνα μας είναι πιστοποιημένη με ISO. Στο εστιατόριο υπάρχει ο Σεφ και οι 6 συνεργάτες του. Η παρασκευή των γευμάτων γίνεται σε συνεργασία με τον διατροφολόγο της ομάδας.

Ξενοδοχείο

Μέσα στο Π.Κ υπάρχει ξενοδοχείο για την διαμονή της Α’ ομάδας, το οποίο αριθμεί 20 δωμάτια (18 διπλά, 2 μονά) με δυνατότητα φιλοξενίας 38 ατόμων. Κάθε δωμάτιο είναι 22τ.μ. Το 2012 έγινε η τελευταία ανακαίνιση σε δάπεδα, κουρτίνες ,στρώματα και άλλα. Σ’ αυτά διανυκτερεύουν οι ποδοσφαιριστές πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας αλλά και πριν από τα εκτός έδρας παιχνίδια στο Νομό Αττικής.