Αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ για ένα εκατ. ιδιοκτήτες – Ποιες περιοχές χάνουν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ για ένα εκατ. ιδιοκτήτες – Ποιες περιοχές χάνουν

Αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ για ένα εκατ. ιδιοκτήτες – Ποιες περιοχές χάνουνΤην αύξηση του ΕΝΦΙΑ, πρώτη φορά από τη θεσμοθέτηση του, φέρνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που θα ισχύσουν από την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη αφού εφέτος θα πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ από 3% έως 25%-30%.

Τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα υποστούν οι λεγόμενες «λαϊκές» περιοχές, γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας, οι περιοχές και τα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Μαλιστα, στις «λαϊκές» περιοχές η τιμή ζώνης θα εκτοξευτεί από τα επίπεδα των 600 ευρώ ανά τμ στα 1000 ευρώ ανά τμ.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» της Κυριακής με βάση τις τελευταίες πληροφορίες στις συνοικίες Δραπετσώνα, Πέραμα, Κερατσίνι, Ελευσίνα και Ρέντη ο ΕΝΦΙΑ θα είναι αυξημένος με την επιβάρυνση να ξεπερνά κατά πολύ τα 20 ευρώ και δεν αποκλείεται να φτάσει τα 80-100 ευρώ.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τις 200.000 ευρώ στις 250.000 για τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, προσφέροντας μικρή ελάφρυνση σε φορολογούμενους που έχουν πληγεί από την υπερφορολόγηση.

Να σημειωθεί πως από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα επηρεαστούν σειρά φόρων και τελών. Ανάμεσα τους οι φόροι μεταβίβασης, γονικών παροχών και κληρονομιών, αλλά και τα δημοτικά τέλη.