Γυναίκα μολύνθηκε και πέθανε (!) από καρπούς ροδιού – Τι συνέβη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Γυναίκα μολύνθηκε και πέθανε (!) από καρπούς ροδιού – Τι συνέβη

Γυναίκα μολύνθηκε και πέθανε (!) από καρπούς ροδιού – Τι συνέβηΜια 64χρονη γυναίκα από την Αυστραλία πέθανε μετά από ηπατίτιδα Α από πακέτο κατεψυγμένων καρπών ρόδιου.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποίηση για ένα αυστραλιανό προϊόν με εμπορική ονομασία “Creative Gourmet” τον Απρίλιο. Έχει συνδεθεί με 24 περιπτώσεις ηπατίτιδας Α σε εθνικό επίπεδο.

Οι πολίτες της Αυστραλίας έχουν κληθεί να πετάξουν τα πακέτα κατεψυγμένων φρούτων από την συγκεκριμένη μάρκα αιγυπτιακής προελεύσεως. Περίπου 2.000 πακέτα των εν λόγω κατεψυγμένων καρπών ροδιού πωλήθηκαν στην Αυστραλία. Τα φρέσκα ρόδια και τα τοπικά προϊόντα δεν επηρεάστηκαν, ανέφεραν οι αρχές.

Διαβάστε επίσης: Ρόδι: Από ποιες τρεις πολύ σοβαρές ασθένειες προστατεύει

“Ο θάνατος της γυναίκας είναι ο μόνος θάνατος που συνδέεται με αυτό το προϊόν, το οποίο ανακλήθηκε σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Νότιας Αυστραλίας, καθηγητής Paddy Phillips.

Οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από ηπατίτιδα-Α από τα κατεψυγμένα ρόδια ανέκαμψαν πλήρως και δεν αναμένονταν άλλα κρούσματα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τι συμβαίνει με την ηπατίτιδα Α

Η ηπατίτιδα Α, η οποία προσβάλλει το συκώτι, συνήθως διασπείρεται μέσω κοπράνων, μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή ή αγγίζοντας μολυσμένα τρόφιμα, ή αντικείμενα.

Χρειάζεται συνήθως να περάσουν 15-50 ημέρες για την εμφάνιση συμπτωμάτων, που περιλαμβάνουν ναυτία, πυρετό και κιτρίνισμα του δέρματος.

Η εταιρεία “Entyce”, που εμπορεύεται το προϊόν “Creative Gourmet”, ανέφερε ότι η μόλυνση συνδέθηκε “μόνο με μια σχετικά μικρή παρτίδα” του προϊόντος της. Πέρυσι, η ίδια εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει μια σειρά από κατεψυγμένα προϊόντα ανάμεικτων μούρων, μετά από μια άλλη εκδήλωση ηπατίτιδας Α.

Νωρίτερα φέτος, επτά Αυστραλοί πέθαναν μετά από κατανάλωση μολυσμένου με το βακτήριο λιστέρια πεπονιού.

Πηγή: iatropedia