Τι γυρεύει ο ΓΑΠ στο Μαξίμου; - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τι γυρεύει ο ΓΑΠ στο Μαξίμου;

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο ΠαπανδρέουΛιτές και προσεκτικές ήταν οι πληροφορίες που έδωσε το Μαξίμου αναφορικά με την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι “η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μού ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα”. Και συμπλήρωνε λέγοντας ότι ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου “για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό”.

Το Μαξίμου σε γενικές γραμμές κράτησε χαμηλά την συνάντηση Τσίπρα-Παπανδρέου σχολιάζοντας ότι ζητήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό και γι' αυτόν τον λόγο ο Αλ. Τσίπρας δεν είχε κανένα λόγο να μην κάνει δεκτό το αίτημα.

Οι δύο πολιτικοί είχαν τετ α τετ και συζήτησαν για τα εθνικά θέματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Παπανδρέου είχε μία πληροφορία αναφορικά με το Μακεδονικό την οποία και ήθελε να γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

Από το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών επιβεβαιώνουν ότι η συνάντηση ζητήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου για ενημέρωση των εθνικών θεμάτων. Υπαινίσσονται δε αποφεύγοντας περισσότερες πληροφορίες ότι ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες εν όψει ταξιδιών που θα κάνει το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό.

Άλλωστε προ ημερών επρόκειτο να μεταβεί στην Τουρκία σε μία επίσκεψη που τελικώς αναβλήθηκε. Όμως προγραμματίζεται συνάντησή του με τον Νικολάι Ντιμιτρόφ τον υπουργό εξωτερικών της ΠΓΔΜ στην Αθήνα.

Ως γνωστόν ο Γιώργος Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της επίλυσης του προβλήματος με τα Σκόπια και γενικώς έχει συνταχθεί υπέρ της λύσης που προωθείται από την ελληνική κυβέρνηση, κάτι το οποίο άλλωστε έχει κοινοποιήσει και στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής στο οποίο και συμμετέχει.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως αμέσως μετά την συνάντηση στο Μαξίμου επισκέφθηκε τον Νίκο Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών όπου κι έγινε συζήτηση για τα εθνικά θέματα. Παπανδρέου και Κοτζιάς υπήρξαν στο παρελθόν πολύ στενοί συνεργάτες και μάλιστα ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών ήταν και ένας από τους συμβούλους του πρώτου στο διάστημα της θητείας του στο ΥΠΕΞ αλλά και αργότερα ένας από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η σχέση τους κλονίστηκε όταν στον δεύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό ο κ. Παπανδρέου δεν ανέθεσε στον Νίκο Κοτζιά το υπουργείο Εξωτερικών αλλά σε άλλον στενό του συνεργάτη τον Δημήτρη Δρούτσα.

Όπως και να' χει οι δύο πλευρές αποσυνδέουν την συνάντηση στο Μαξίμου από τις πολιτικές εξελίξεις ή την συνολικότερη στάση του ΚΙΝΑΛ στο οποίο συμμετέχει και ο πρώην πρωθυπουργός.

“Αν υπάρχει δυνατότητα η χώρα μας να έχει επιτυχίες, να προχωρήσει μπροστά, χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και συναίνεση. Είναι καθήκον μας, όλοι αυτό να υπηρετήσουμε» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου με δήλωσή του.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ζήτησε και θα συναντηθεί την Παρασκευή και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. news247.gr