Φοιτητικές εκλογές: Κοντά σε ιστορική αυτοδυναμία η ΔΑΠ. Bυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Φοιτητικές εκλογές: Κοντά σε ιστορική αυτοδυναμία η ΔΑΠ. Bυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοντά σε ιστορική αυτοδυναμία φαίνεται να βρίσκεται η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ όσο προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών.

Με την ενσωμάτωση να προσεγγίζει το 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των ΑΕΙ, διεκδικώντας με σοβαρές πιθανότητες την ιστορική αυτοδυναμία. Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν άνοδο της ΠΚΣ (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας - ΚΚΕ), η οποία κυμαίνεται περίπου στο 20%, καταλαμβάνοντας ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση, ελαφρώς ανοδική πορεία της ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση - πρόσκειται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ), σημαντική πτώση της ΠΑΣΠ, ενώ όσο προχωρά η ώρα το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 1%. 

Με αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωσης στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ βελτιώνει την αρχική της εικόνα ξεπερνώντας το 62%, η ΠΣΚ καταλαμβάνει πάλι τη δεύτερη θέση με ποσοστό της τάξης του 16%, η ΠΑΣΠ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα Πανεπιστήμια καταγράφοντας 11%, ενώ το BLOCO αδυνατεί να περάσει έστω το 0,5% στα ΤΕΙ. 

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμη πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.skai.gr