Ο πιτσιρικάς Θεσσαλονικιός αθλητής που έσπασε το «άβατο» της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ο πιτσιρικάς Θεσσαλονικιός αθλητής που έσπασε το «άβατο» της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα

Ο Βασίλης Γκορτσιλάς είναι ένας αθλητής που σπάει τα στερεότυπα στη συγχρονισμένη κολύμβηση, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι αρκετά συνειδητοποιημένος, δυνατός και αποτελεσματικός. Αυτά τα χαρακτηριστικά αρκούν από μόνα τους για να τον κάνουν ώστε να ασχοληθεί με ένα αμιγώς γυναικοκρατούμενο άθλημα σε μια βαθιά συντηρητική χώρα, όπως η Ελλάδα!

Ο πιτσιρικάς Θεσσαλονικιός αθλητής που έσπασε το «άβατο» της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα – παίρνοντας μέρος στο μεικτό ντουέτο του 17ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης – θέλει απλώς να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Μπράβο του!
Ξεκίνησε βουτώντας στα νερά της πισίνας στην Ε’ Δημοτικού επειδή του το είχε προτείνει ο ξάδερφός του. Γι΄ αυτό άλλωστε είναι και τόσο γεροδεμένος παρ΄ όλο που είναι μικρός. Βοήθησε το πόλο. Ήταν πολίστας για έξι χρόνια. Τον Ιούλιο του 2016, όμως, η ομάδα της Θέρμης όπου αγωνιζόταν σταμάτησε τη δραστηριότητά της. Παρ’ ότι υπήρχαν κι άλλοι σύλλογοι στην πόλη για να συνεχίσει την ενασχόλησή του με το πόλο, η μητέρα του του πρότεινε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Και πήγε προκαλώντας σοκ, σε μια μερίδα ανθρώπων του χώρου. Πως ένα αγόρι βρέθηκε με κορίτσια σε ένα εντελώς γυναικείο άθλημα;
Σε μια συνέντευξη του στην Lifo, είπε ορθά κοφτά ότι δεν ντρέπεται για τις επιλογές του.Άλλωστε πάντα θα υπάρχουν “καλοθελητές”. Άνθρωποι που θέλουν να σε κρίνουν γι’ αυτό που κάνεις – ενώ οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα! Ο κοινωνικός του περίγυρος όμως, οι φίλοι του, η οικογένειά του, τον υποστήριξαν πάρα πολύ και τον βοήθησαν να ξεπεράσει όλες τις προκαταλήψεις και τα κουτσομπολίστικα σχόλια.
Τα σχόλια, οι ειρωνίες και τα πισώπλατα γελάκια απο ανθρώπους που δεν έχουν καταφέρει τίποτα στην ζωή τους, υπήρξαν πολλά και ποικίλα. Ο Βασίλης τους αγνόησε όλους αυτούς….
Φυσικά και υπήρξαν οι γνωστοί ανεγκέφαλοι, που ειρωνεύτηκαν και κακολόγησαν το παιδί. Απ΄ ότι λέει και ο ίδιος υπήρξε και μια συμπεριφορά που τον εκνεύρισε πάρα πολύ και τη θυμάται μέχρι και σήμερα. Ήταν ένας άνθρωπος που για πολύ καιρό θεωρούσε κάτι σαν πατέρα του, ο οποίος, όταν έμαθε ότι ξεκίνησε συγχρονισμένη κολύμβηση, δεν ήθελε καν να τον χαιρετήσει.
Ο Βασίλης τελειώνοντας το Λύκειο, βλέπει την καθημερινότητά του είναι κάτι παραπάνω από φορτωμένη. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πρωινές προπονήσεις έξι φορές την εβδομάδα, 6-8 το πρωί, μετά σχολείο και ύστερα διάβασμα.
Το Σαββατοκύριακο οι προπονήσεις διαρκούν περισσότερες ώρες. Είναι μεν καλός μαθητής, αλλά δεν ξέρει για πόσο ακόμα θα μπορεί να αντεπεξέρχεται εξίσου καλά και στα δύο.
Μαθήματα και πισίνα. Βρίσκεται, δηλαδή, στην φάση που σύντομα θα κληθεί να διαλέξει μεταξύ του αθλητισμού και των πανεπιστημιακών σπουδών.