Με μηχανάκια με καλυμμένες πινακίδες ο Ρουβίκωνας στο Ψυχικό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Με μηχανάκια με καλυμμένες πινακίδες ο Ρουβίκωνας στο Ψυχικό

me-mixanakia-me-kalummenes-pinakides-o-roubikwnas-sto-psuxikoΜε μηχανάκια που είχαν…καλυμμένες τις πινακίδες τους μετέβησαν στο Ψυχικό για την «παρέμβασή» τους το σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας τα μέλη του Ρουβίκωνα.
Με μηχανάκια που είχαν…καλυμμένες τις πινακίδες τους μετέβησαν στο Ψυχικό για την «παρέμβασή» τους το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας τα μέλη του Ρουβίκωνα, υπό τον φόβο να ταυτοποιηθούν από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε στο αφύλακτο σπίτι σε απόσταση… αναπνοής από την πρεσβεία της Ρωσίας, καθώς τα δύο κτίρια χωρίζονται από μόλις 50 μέτρα. Οι «γνωστοί» αντιεξουσιαστές κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητοι παρά το γεγονός πως πρόκειται για μία περιοχή που γίνονται περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. καθώς εκεί διαμένουν αρκετοί «στόχοι υψηλού κινδύνου». Από το υλικό που έχει εντοπιστεί από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δεν προέκυψε κάτι το αξιόλογο, παρά μόνο οι κινήσεις των δραστών. Η Αστυνομία κλήθηκε στο σημείο από…πολίτες.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει- έως τώρα- κανένα νεότερο στοιχείο σχετικά με την καταδρομική επίθεση των κουκουλοφόρων το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στα γραφεία της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam, την  ημέρα της επίσκεψης του Πρίγκιπα Καρόλου, στην Αθήνα. Οι κουκουλοφόροι- που συνέδεσαν την καταδρομική επίθεση με την επίσκεψη, κατέστρεψαν ολοσχερώς το ένα από τα δύο γραφεία της εταιρείας, διώχνοντας την μοναδική υπάλληλο που ήταν μέσα σε αυτά, ενώ έβαψαν και με σπρέι τους τοίχους

Απειλές ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα σε Τόσκα
Την ίδια ώρα η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», όπου χαρακτήρισε ως «γραφικούς» τους αντιεξουσιαστές της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, προκάλεσε την έντονη και συνάμα… απειλητική αντίδραση ηγετικού μέλους της ομάδας στον προσωπικό του λογαριασμός στο Facebook.

«Η ομάδα κινείται ανάμεσα στη γραφικότητα και το όριο της νομιμότητας. Στις περιπτώσεις που πετούν φυλλάδια μπορεί, πράγματι, να μας κάνουν πολιτική ζημιά, αλλά δεν υπερβαίνουν τα όρια της δημοκρατικής έκφρασης. Αντίθετα, στις περιπτώσεις που υπερβαίνουν τα όρια του νόμου έχουμε συλλάβει μέλη της ομάδας, όπως στην Τήνο, στην περίπτωση του Βρετανικού Συμβουλίου, της γαλλικής πρεσβείας. Δεν είναι, όμως, πάντοτε κατορθωτό», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», με το γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα να απαντά: «Να τους προσέχετε τους ‘’γραφικούς’’ κύριε Τόσκα. Ενίοτε μπορεί να γίνουν και επικίνδυνοι».

Δεν δίστασε ακόμη να εξαπολύσει και τις απειλές του κατά του Δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτο, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για την «παρέμβαση» που έκαναν οι αντιεξουσιαστές στο Δημαρχείο της Τήνου, την περασμένη Πέμπτη. « Ο εφιάλτης τώρα ξεκινά για τη δημοτική αρχή Τήνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «ηγέτης» των αντιεξουσιαστών, μετά την αθωωτική απόφαση για τα οκτώ μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, από το δικαστήριο της Σύρου.

Σημειωτέον δε ότι η αστυνομία εκείνη την ημέρα, είχε προχωρήσει σε 10 προσαγωγές, από τις οποίες οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τόσο η αντιδήμαρχος, κυρία Δεληγιάννη, όσο και ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Σιώτος, έκαναν λόγο για εισβολή των μελών με απειλητικές διαθέσεις με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσουν τόσο τους υπάλληλους όσο και την κοινωνία της Τήνου. Μετά την αθώωση ο δήμαρχος του νησιού είχε δηλώσει πως «Ως νομικός σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έστω και αν δεν συμφωνώ», δήλωσε ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, μετά το άκουσμα της απόφασης για την αθώωση των οκτώ μελών του Ρουβίκωνα για την εισβολή στο δημαρχείο».  thetoc.gr