Η «έκρηξη» των τιμών στην βενζίνη προμηνύει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι για τους Έλληνες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Η «έκρηξη» των τιμών στην βενζίνη προμηνύει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι για τους Έλληνες

Έρχεται ένα πολύ ακριβό καλοκαίρι που μετέπειτα θα το ακολουθήσει ένας εξίσου τραγικά ακριβός χειμώνας λόγω της αύξησης των τιμών της βενζίνης που ξεκίνησε μετά την φαεινή ιδέα των ΗΠΑ να αποχωρήσουν μονομερώς από την συμφωνία με το Ιράν.

Η αμόλυβδη βενζίνη στα νησιά έφτασε στα 2 ευρώ το λίτρο και με τη μέση τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 1,642 ευρώ ανά λίτρο και για το ντίζελ κίνησης στο 1,414 ευρώ ανά λίτρο, όλα δείχνουν ότι οι ήδη προβληματικές διακοπές των Ελλήνων λόγω ανέχειας, θα γίνουν ακόμα πιο αγχωτικές.


Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, προειδοποιεί ότι αν δεν μειωθούν οι ειδικοί φόροι, η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Να πούμε πως δεν έχει καταγραφεί ποτέ τέτοια τιμή και αν αυτό γίνει θα οφείλεται στην βαριά φορολόγηση αλλά και στο ΦΠΑ που έχει φτάσει το 24%. Βλέπετε η μεταφορά των καυσίμων δεν γίνεται δωρεάν και υπόκειται σε ΦΠΑ.

Εχθές μόλις ο βουλευτής της ΝΔ στις Κυκλάδες και τέως υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης ανήρτησε φωτογραφία στα social media με την τιμή πώλησης της βενζίνης στην Αμοργό να φθάνει στα 2 ευρώ/λίτρο.

Τόσο οι Κυκλάδες όσο και η Κρήτη με τα Επτάνησα δεν έχουν τους ελεγκτές που πρέπει για να μην υπάρξει αισχροκέρδεια ενώ η κίνηση στα νησιά αυτά θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Παράλληλα και η αγορά ετοιμάζεται για κύμα ανατιμήσεων λόγω της ανόδου του κόστους διακίνησης και παραγωγής που θα προκύψει εάν η διεθνής κρίση στο πετρέλαιο συνεχιστεί επί μακρόν.

Κάτι που αναμένεται να γίνει. Υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις ότι η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι και λέμε αισιόδοξες διότι πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 150 δολάρια.

Ποιος την πληρώνει περισσότερο; Μα φυσικά η Ελλάδα και η ΕΕ οι οποίες εξαρτώνται αποκλειστικά από εισαγωγή υδρογονανθράκων