«Μιλούν» οι κάμερες για τους τραμπουκισμούς - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

«Μιλούν» οι κάμερες για τους τραμπουκισμούς

Î˜ÎµÏƒÏƒÎ±Î»Î¿Î½Î¯ÎºÎ·Η φασιστική επίθεση του Σαββάτου στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα προκαλώντας κλίμα έντονης πόλωσης με αντικείμενο τα περιστατικά βίας. Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οδηγούνται οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες την ίδια ώρα που βίντεο-ντοκουμέντο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών προκειμένου να εντοπιστεί ένας άνδρας που φαίνεται να δίνει το σύνθημα σε ομάδα νεαρών για το «ντου» σε βάρος του Γ. Μπουτάρη.

Τις τελευταίες 48 ώρες, η κυβέρνηση διεξάγει «πόλεμο» ανακοινώσεων με τη Ν.Δ., ενώ το δικό τους μερίδιο στη συζήτηση διεκδικούν οι πολιτικές δυνάμεις του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, όπου, με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, έκανε λόγο «για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με έκφραση στα κορυφαία όργανά της», προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ. Το κόμμα της Πειραιώς επανέκαμψε και «απάντησε» με Ρουβίκωνα και την έφοδο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το πρωί της Τετάρτης, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης οδηγούνται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές στρέφουν τις έρευνες τους (έχοντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό) στο εντοπισμό ενός άνδρα που φαίνεται να δίνει το σύνθημα σε ομάδα νεαρών για το «ντου» σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτέλεσης Ποινών, Αικατερίνη Μάτση, που έχει τεθεί επικεφαλής για τη διενέργεια της έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αναζητεί άλλωστε τόσο τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Λάμπρος Τσόγκας έχει παραγγείλει ακόμη να αξιοποιηθούν τα μέσα της τεχνολογίας (κάμερες κ.λπ.) για τον εντοπισμό των δραστών που δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί. Ας σημειωθεί ότι η αστυνομία φέρεται πως έχει ήδη στο στόχαστρο τουλάχιστον δέκα άτομα που διέφυγαν μεν το αυτόφωρο, εμφανίζονται όμως να πρωταγωνιστούν στις θλιβερές εικόνες της επίθεσης. efsyn.gr