Ο οδηγός της φονικής νταλίκας στον Κηφισό είχε βρεθεί πιωμένος και πριν δύο μήνες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ο οδηγός της φονικής νταλίκας στον Κηφισό είχε βρεθεί πιωμένος και πριν δύο μήνες


Τότε οι αστυνομικοί δεν του αφαίρεσαν το δίπλωμα γιατί το αλκοόλ ήταν λίγο πάνω από το επιτρεπτό όριο - Ο 64χρονος υποστήριξε ότι δεν κατάφερε να ελέγξει το μεγάλο όχημα για άγνωστο λόγο
Στα δίχτυα της Τροχαίας είχε πέσει και πάλι πριν από δύο μήνες ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας που τα ξημερώματα της Τετάρτης υπό την επήρεια αλκοόλ έχασε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, έσπασε τη νησίδα και βρέθηκε από το ρεύμα Αθηνών - Λαμίας στο αντίθετο παρασύροντας δύο ΙΧ αυτοκίνητα και στέλνοντας στο θάνατο τους δύο οδηγούς ηλικίας 60 και 65 ετών και στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου την 34χρονη γυναίκα συνοδηγό κόρη του ενός θύματος.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο οδηγός είχε εντοπιστεί από άντρες της Τροχαίας Δυτικής Αττικής να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, όμως ήταν λίγο πάνω από το επιτρεπτό όριο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην του αφαιρέσουν το δίπλωμα, αλλά να του κόψουν πρόστιμο 200 ευρώ.



Ο 64χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα και όλα δείχνουν ότι δεν θα απολογηθεί, αλλά θα πάρει προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει με τον συνήγορο του την απολογία του και ως τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Χθες στους αξιωματικούς της Τροχαίας δεν θέλησε να πει πολλά και έμοιαζε χαμένος σε έναν δικό του κόσμο. Αρχικά φέρεται να υποστήριξε πως δεν οδηγούσε αυτός το βαρύ όχημα, μετά όμως άλλαξε και είπε ότι δεν κατάφερε να το ελέγξει για άγνωστο λόγο και έτσι, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να παρασύρει δύο οχήματα και να χάσουν τη ζωή τους οι δύο οδηγοί και να χαροπαλεύει στην Εντατική του Αττικού νοσοκομείου η 34χρονη γυναίκα.




Υπό την επήρεια αλκοόλ

Ο συνήγορος του οδηγού, Πέτρος Μαντούβαλος, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 στην εκπομπή Εντός Θέματος και στους τους Γιώργο Λαμπράκο και Παναγιώτη Σουρέλη, για όσα κατάφερε να συζητήσει τις πρώτες ώρες με τον πελάτη του γύρω από τις συνθήκες του τροχαίου. "Είναι συγκλονισμένος. Είδα έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να μιλήσει. Είναι πραγματικά συγκλονισμένος. Έχει και ο ίδιος χάσει παιδί και συγγενή σε τροχαία δυστυχήματα. Το κυρίαρχο γεγονός είναι ότι χάθηκαν δύο άνθρωποι με συνυπαιτιότητα οπωσδήποτε του οδηγού της νταλίκας. Είναι βέβαιο ότι έχει συνυπαιτιότητα στο κομμάτι αλκοόλ στο αίμα. Έχει βρεθεί αλκοόλ στο αίμα του. Για να βρεθεί στο αίμα αλκοόλ σίγουρα έχει πιει. Είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Με βάση την εμπειρία μου ήταν δύο ποτά", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαντούβαλος.

Ψάχνουν το φορτηγό 

Πραγματογνώμονες, αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό το φορτηγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα ή παρουσιάζει κάποια βλάβη. Όπως είπε ο ίδιος ο οδηγός στους αστυνομικούς είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, με το βαρύ όχημα κενό φορτίου για να πάει σε ένα εργοστάσιο περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα για να φορτώσει. Παράλληλα, οι αξιωματικοί προσπαθούν να δουν τη διαδρομή της νταλίκας, πότε δηλαδή εισήλθε στη χώρα και την πορεία του από το εργοστάσιο μέχρι την στιγμή του τροχαίου στον Κηφισό. Πληροφορίες αναφέρουν πως παρουσιάστηκε αναντιστοιχία στον αριθμό πλαισίου με την άδεια κυκλοφορίας. Κάτι που όμως ερευνάται σε βάθος έτσι ώστε οι αστυνομικοί να έχουν ξεκάθαρη εικόνα. 

Τα θύματα του μοιραίου τροχαίου



Είχε χάσει γιο και αδερφό σε τροχαία ο οδηγός της νταλίκας 


Δύο τροχαία του παρελθόντος “πήραν” από τον 64χρονο οδηγό της νταλίκας δύο από τους πιο αγαπημένους του ανθρώπους. Τον γιο και τον αδερφό του... "Ο αδερφός μου δεν ξέρω αν θα το ξεπεράσει ποτέ. Μεγάλωσε στα φορτηγά από μικρό παιδάκι, καθώς ο πατέρας μου είχε φορτηγά. Ήταν η κακιά η ώρα μάλλον, δεν ξέρω τι να πω. Έχασε το παιδί του πριν δέκα χρόνια σε τροχαίο" είπε η αδερφή του. Το νεαρό τότε παιδί έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, ενώ από τροχαίο “έφυγε” και το άλλο σημαντικό πρόσωπο της ζωής του ο αδερφός του. Δύο απώλειες που όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ.