Αυτό είναι το «παγκόσμιας κλάσης» υπερσύγχρονο πυραυλικό σύστημα του Βρετανικού Ναυτικού! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αυτό είναι το «παγκόσμιας κλάσης» υπερσύγχρονο πυραυλικό σύστημα του Βρετανικού Ναυτικού!

Το «παγκόσμιας κλάσης» πυραυλικό σύστημα Sea Ceptor θα παρείχε ασπίδα στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό εναντίον κάθε εναέριας απειλής - συμπεριλαμβανομένων εχθρικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων και άλλων πυραύλων.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη MBDA, το Sea Ceptor είναι ένας πύραυλος βάρους 99kg, μήκους 3,2 μέτρων, ικανός να αναπτύσει υπερηχητικές ταχύτητες κοντά στο Mach 3 (1,020m/s).


Θα αναπτυχθεί στις φρεγάτες τύπου 23 του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού και αργότερα στις φρεγάτες τύπου 26 όταν τεθούν σε λειτουργία στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Το σύστημα που κόστισε 850 εκατομμύρια λίρες είναι ικανό να εμπλέκει πολλούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των εχθρικών μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και άλλων πυραύλων.

Αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα πύραυλο Sea Wolf και θα αποτελέσει μέρος της αμυντικής ασπίδας των νέων αεροπλανοφόρων τύπου Queen Elizabeth.

"Η έναρξη της λειτουργίας του Sea Ceptor είναι ένα σημαντικό ορόσημο, ένα τεράστιο επίτευγμα για όλους τους εμπλεκόμενους και μια περήφανη στιγμή για την ομάδα", δήλωσε ο Richard Smart, διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

«Οι Sea Ceptor θα προστατεύουν το έθνος μας από τις εντεινόμενες απειλές που αντιμετωπίζουμε σήμερα και στο μέλλον, δίνοντας στα πλοία μας μια ισχυρή ασπίδα εναντίον όλων», δήλωσε Βρετανός Βουλευτής στην βρετανική Express & Star.

"Η τοποθέτηση των πολεμικών πλοίων μας με αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία δεν προστατεύει μόνο το Πολεμικό Ναυτικό μας, αλλά δείχνει ότι είμαστε παγκόσμιοι ηγέτες στη θάλασσα. To HMS Argyll θα είναι το πρώτο πλοίο που θα αναπτυχθεί με αυτό το πρωτοποριακό σύστημα όταν θα αρχίσει να υποστηρίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αργότερα μέσα το έτος ".

Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και στον Βρετανικό Στρατό Ξηράς ο Land Ceptor, η έκδοση εδάφους-αέρους του Sea Ceptor.

Δείτε βίντεο από την δοκιμή του Sea Ceptor: